Quantcast
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 6:28:25 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Η σύγχρονη δημοκρατία διέπεται από ένα σύνολο κανόνων, των οποίων η νομική και ηθική υπόσταση υπαγορεύει την περιφρούρησή της από κάθε ημιδογματικό καθεστώς. Η κατά προσέγγιση τήρηση των κανόνων, με μια προαπαιτούμενη ελαστικότητα, συνιστά εχέγγυο για τη δημοκρατία ενώ η απόλυτη εφαρμογή τους αποτελεί ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό φωλιασμένο στα θεμέλιά της.

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 09:57

Δικαίωμά τους

Συντάκτης:

Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει…ήταν η παλιά λαϊκή γνωμάτευση. Αβραμόπουλος στο Κιλκίς και βλέπει μόνο νομάρχη και κομματικούς, άρα …πάμε εκλογές!
Διότι αν ήταν επίσκεψη εργασίας το λογικότερο θα ήταν να συναντηθεί με γιατρούς και εργαζομένους ως υπουργός Υγείας.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 11:12

Πρωταθλητές Οι πρωταθλητές…

Συντάκτης:

Νάμαστε οι παρά λίγο πρωταθλητές της ανεργίας. Ανεργία 12% στο Κιλκίς και πρώτοι στην Κ. Μακεδονία σε ανέργους. Στο Κιλκίς που κάποτε υποδεχόταν το 50% τω επενδύσεων μέσου μεγέθους της Κ. Μακεδονίας. Στο Κιλκίς της προνομιακής γεωγραφικής θέσης.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 11:11

Ταξίδι στο Χρόνο-Τόπο του χθες και του σήμερα

Συντάκτης:

Στο δρόμο για τη μακρινή πατρίδα, πρώτος σταθμός μετά την Κωνσταντινούπολη, η εντυπωσιακά γραφική Σαφράμπολη, η χαρακτηρισμένη διατηρητέος οικισμός. Πώς αλλιώς, εποχή της πολυκατοικίας, στην πλειονότητά της απάνθρωπη και του τέρατος, που λέγεται ουρανοξύστης, θα ‘φτανε ως τις μέρες μας ζωντανό το χθες μιας συναρπαστικά αδιασάλευτης αρχιτεκτονικής ολόκληρης πόλης, χωρίς την παράφωνη παρουσία άλλου ρυθμού.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 10:50

Περί ανάπτυξης και …αναπτυξιολογίας

Συντάκτης:

Ένα τα πλέον διαδεδομένα είδη που ανθούν στο Κιλκίς είναι η αναπτυξιολογία. Ευδοκιμεί σε κάθε εποχή του χρόνου ανεξάρτητα από τις κλιματικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
Παραδείγματος χάριν τα τελευταία 20 χρόνια η στάθμη της λίμνης Δοίράνης έπεσε δραματικά. Το αίτημα να τονωθεί η λίμνη από νερά του Μπέλλες είναι εύλογο και εντάσσεται στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής. Ε, επί 15 χρόνια η αναπτυξιολογία καλά κρατεί, αλλά στη λίμνη δεν έπεσε ούτε ένα κυβικό νερό από το βουνό.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:41

Που ‘ναι τα χρόνια …

Συντάκτης:

Η ανάπτυξη μιας πόλης ή κατά μείζονα λόγο ενός νομού δεν εξαρτάται και δεν πρέπει να εξαρτάται από την παρουσία στρατιωτικών μονάδων. Υπάρχει μια πληθώρα άλλων μεταβλητών που συγκροτούν τα μόνιμα χαρακτηριστικά μιας στέρεας ανάπτυξης.
Αν λοιπόν σήμερα υψώνουμε τους τόνους δεν είναι επειδή πιστεύουμε ότι με την παραμονή του ΚΕΝ στο Κιλκίς  θα λύσουμε τα αναπτυξιακά μας προβλήματα.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:38

«Παλμός του δάσους…»

Συντάκτης:

Η 21η Μαρτίου κηρύχθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του Ο.Η.Ε ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, με στόχο την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των κρατών και των λαών για τον ρόλο και τη σημασία των δασών. Αφορμή ήταν η ανησυχία που προκλήθηκε από την υπερεκμετάλλευση των δασών παγκοσμίως.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:33

Κεραμοποιία ή Γκραν Κάνυον

Συντάκτης:

Φώναζαν οι λιγοστοί αγρότες της Περίνθου. Καταστρέφετε το βιός μας με τους τεράστιους κρατήρες στα χωράφια μας από την κεραμοποιία.
Υπάρχει μελέτη επιστημονική απαντούσαν οι της εταιρείας.
Αν παραβιαστούν οι προδιαγραφές της μελέτης υπάρχουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Νομαρχίας που θα επιβάλλουν το νόμο, πρόσθεταν οι της νομαρχιακής διοίκησης.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:32

Μοιράζονται μισθούς εν μέσω κρίση

Συντάκτης:

«Εν μέσω οικονομικής κρίσης και την ώρα που προχώρησαν σε δάνειο 300.000 για την εξόφληση τιμολογίων, στο δήμο Δοϊράνης μοιράζονται μισθούς με τα χρήματα των δημοτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του δήμου Δοϊράνης, με επικεφαλής τον Κώστα Τερζενίδη.

Η διεύρυνση της Ευρώπης στα Νότιο Ανατολικά, στην Μικρά Ασία θέτει το ζήτημα της Ευρωπαϊκής ταυτότητας σε σχέση με το Βυζάντιο, την Ρωμανία. Από την δεκαετία του 80’ προβλέποντας τις νέες συνθέσεις και νέες οσμώσεις, ονόμασα την νέα Πόλη ΡΩΜΑΝΙΑ. Θέτει το ζήτημα των θεμελίων, των πηγών του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, του Ελληνικού - Βυζαντινού υπόβαθρου της Ιταλικής και Ευρωπαϊκής Αναγέννησης. Των ανθρωπιστικών ιδεών και των πρωταγωνιστών που κυοφόρησαν και διαμόρφωσαν την ιδέα της Ευρώπης, την ταυτότητα της, των Πατέρων της.