Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 9:57:13 πμ
Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:15

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:

Και  πάλι εδώ με τις «βολές» μας, μετά από αρκετό καιρό..

Καλημέρα «λαέ βασανισμένε». «Πάντοτε ευκολόπιστε και πάντα προδομένε».

Δεν είναι λέει δημοκρατικό να εμποδίζει το ΠΑΜΕ το διάλογο που επιχειρείται να γίνει για το «ταγμ-ασφαλιστικό»!!!  Βγήκαν στα κανάλια πρώτα οι μεγαλοδημοσιογράφοι οι παχυλά αμειβόμενοι για να κάνουν αυτή τη «δουλειά»  που κάνουν,  αγανακτισμένοι εκπρόσωποι κομμάτων, οργισμένοι βαστάζοι του συστήματος κ.λ.π. και διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για τις αντιδημοκρατικές τακτικές του ΠΑΜΕ. Αυτό, το δεν είναι δημοκρατικό είναι παλιό και το επικαλούνται όλοι, όσοι, έχουν λερωμένο τον κώλο τους.

Το κάλεσμα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την κυβέρνηση και τους φορείς των Αντιστασιακών Οργανώσεων είναι σαφές. Η Εθνική Αντίσταση του λαού μας στα χρόνια της κατοχής 41-44 δεν πρέπει ποτέ να σβήσει. Στις 22.11.2009 στο Κιλκίς γιορτάστηκε η Εθνική επέτειος της Ε.Α. του λαού μας κατά των κατοχικών δυνάμεων των Γερμανοβουλγάρων Ιταλών.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:50

Αντιληπτόν τώρα;

Συντάκτης:

Θυμάστε τα σενάρια με κεντρικό ερώτημα: «Γιατί πηγαίνει ο Καραμανλής σε εκλογές, αφού θα τις χάσει;» Όλες εκείνες τις ανοησίες που λέχθηκαν και γράφτηκαν περί παγκόσμιας πλεκτάνης για να ρίξουν οι Αμερικανοί τον Καραμανλή διότι προσέγγισε τη Ρωσία, όλα τα μυθιστορήματα όπου ο Έλλην διαπρέπει.
Ελάχιστοι πίστευαν τα αυτονόητα. Ότι η γαλάζια κυβέρνηση βούλιαξε το καράβι της οικονομίας και ο καπετάνιος αποφάσισε να το εγκαταλείψει.
Στα μάτια του υποψιασμένου Έλληνα όπου η πολιτική ελάχιστα απέχει από το αστυνομικό μυθιστόρημα, έπρεπε οπωσδήποτε να υπάρχει και μια πλεκτάνη. Κατά προτίμηση με Αμερικανούς, Εβραίους και τον …Σόρος.
Διαβάσατε τα νέα; Πως ούτε λίγο, ούτε πολύ βρισκόμαστε ήδη σε άτυπο καθεστώς χρεοκοπίας; Και αν δεν αποφασίσουμε να δράσουμε με τον μόνο τρόπο που απομένει, σε ελάχιστους μήνες ενδέχεται το καθεστώς να γίνει και τυπικό;
Τώρα βέβαια ευθύνονται ο Αλμούνια, ο Τρισέ, η Ντόιτσε Μπανκ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο… Ως γνωστόν όλοι αυτοί ψήφισαν και εξέλεξαν κατά καιρούς τους κυβερνήτες μας.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:39

Οι Σλάβοι

Συντάκτης:

Του Θεόφιλου Γουλτίδη
Ένα λαμπρό υπόδειγμα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση της ΓΣ των Ηνωμένων Εθνών, που έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαμογελάσει: 
Ο λόγος του Έλληνα μόνιμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ. «Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάμασε τον Βουκεφάλα, κατά τον γυρισμό του και περνώντας τον Αξιό και βλέποντας το νερό, σκέφτηκε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για μπάνιο. Έβγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα ακούμπησε στον βράχο και μπήκε στο νερό. Όταν βγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί.  Τα είχε κλέψει ένας Σλάβος της Μακεδονίας.»
Τότε πετάχτηκε οργισμένος ο Σκοπιανός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ κι άρχισε να φωνάζει «Τι είναι αυτά που λες; Οι Σλάβοι δεν ήταν εκεί, τότε.»
Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαμογέλασε και είπε: «Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορώ να ξεκινήσω την ομιλία μου...»!
Ο συγκεκριμένος διάλογος είναι πέρα για πέρα αληθινός και είναι ένα σαφέστατο δείγμα του δημιουργικού τρόπου σκέψης των Ελλήνων.
...ξίφει τον δεσμόν
λέλυσθε... 
Αλέξανδρος ο Μέγας

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:36

Χρήστος Ανδρεανίδης : Κοπεγχάγη 7-18 Δεκεμβρίου

Συντάκτης:

Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου αρχίζει η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Κοπεγχάγη. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις ελπίζουμε κατά το κλείσιμό της στις 18 Δεκεμβρίου να ανακοινωθεί η παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που θα διαδεχθεί το πρωτόκολλο του Κιότο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί πίεση για συνολική συμφωνία για την αποφυγή της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε επικίνδυνα επίπεδα. Πρότεινε οδηγό για την ενίσχυση της διεθνούς χρηματοδότησης προς τις αναπτυσσόμενες χώρες στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 08:47

Κοροϊδία

Συντάκτης:

Διερωτώμαστε, είναι σε γνώση της κ. Μπατζελή η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ περί αποζημίωσης 1,33 Ε/στρέμμα στους σιτοπαραγωγούς του Κιλκίς; Είναι σε γνώση της ότι οι Χαλκιδικιώτες θα εισπράξουν 0,17 Ε/ στρέμμα για την ξηρασία του 2007;
Αν όχι τίθεται θέμα αν κυβερνά ο κ. Κατσαρός ή η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση.
Αν ναι, τίθεται θέμα αν κυβερνά το ΠΑΣΟΚ ή κάποιοι γραφειοκράτες της συμφοράς;
Πόσο μυαλό χρειάζεται άραγε για να ανακοινώσεις σήμερα που καίγεται ο κόσμος ότι οι αγρότες δεν θα λάβουν αποζημιώσεις επειδή οι τιμές ήταν καλές το 2007; Δηλαδή σε όσους νομούς ήταν και καλές οι τιμές και καλή - μέτρια  η παραγωγή να υποθέσουμε ότι θα επιβληθεί και έκτακτη εισφορά;
Μια φορά στα 50 χρόνια η τιμή του σκληρού ξεπέρασε τα 20 λεπτά. Και η σοσιαλιστική κυβέρνηση τιμωρεί όσους παραγωγούς είδαν τη σοδειά τους να χάνεται. Σου λέει πήρες 20 λεπτά με 100 κιλά. Είναι σαν να είχες 200 κιλά και τα πούλησες 10 λεπτά.
Μονά χάνεις, ζυγά κερδίζω.

Μπορεί ο Χριστιανισμός να συνυπάρξει με τον Μουσουλμανισμό;
Και βέβαια μπορεί, αν ο λειτουργός της μουσουλμανικής θρησκείας λέγεται Ιμάμης Μαχμούτ Μπαϋρακτουτάρ (Mahmut Bayrakdutar), και ο χώρος μέσα στον οποίο λειτουργεί λέγεται Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:58

Ξημερώνει νέος Καποδίστριας

Συντάκτης:

Εντολή στα μέλη της επιτροπής να του παρουσιάσουν τη νέα πρόταση για τον Καποδίστρια 2 έδωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, υπουργός Εσωτερικών. Νέα πρόταση αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη διότι η παλαιότερη του ΙΤΑ συντάχθηκε «στο πόδι» και …μακροσκοπικά.
Αν μάλιστα οι πληροφορίες μας είναι ακριβείς τα μέλη της επιτροπής θα παραδώσουν πριν τις 15 Δεκεμβρίου το πόρισμά τους και από τα μέσα Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει ο διάλογος με την ΚΕΔΚΕ και τις ΤΕΔΚ όλης της χώρας.
Η ημετέρα ΤΕΔΚ έχει ήδη κάνει την προεργασία της από το 2008 και τις αρχές του 2009. Η θέση των περισσότερων δημάρχων είναι: Δυο ή τρεις δήμοι.
Καλό είναι να ξεσκονίσουν τις απόψεις που εξέφρασαν κατά καιρούς διότι αρχίζει ο επίσημος διάλογος. Είναι ενθαρρυντικό ότι εξατμίστηκε η πολεμική διάθεση που εκδηλώθηκε κάποτε για τον Καποδίστρια 1. Εάν καταπέσουν και οι προσωπικοί υπολογισμοί και ιδιοτέλειες τότε όλα θα πάνε κατ΄ευχήν με τον Καποδίστρια 2..

Καλή πολιτική είναι εκείνη που παρέχει στον πολίτη ποιότητα ζωής. Η πολιτική που δημιουργεί κοινωνική συνοχή και που προχωρεί με βήματα σταθερά μέσα σε μια πραγματικότητα που διαρκώς μεταβάλλεται. Καλός πολιτικός είναι εκείνος που ιεραρχεί ψηλά τις ηθικές και τις ανθρώπινες αξίες. Ο πολιτικός που υπηρετεί με ανιδιοτέλεια τον τόπο και που, όταν αποχωρεί από την εξουσία, είναι γνωστός για την προσφορά του κι όχι για τα προσωπικά οφέλη του.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:33

Κικίρη Μαρία : Περί αναζητήσεως

Συντάκτης:

Η ανοικείωση των ανθρώπων με την εσωτερική αναζήτηση, εκδηλώνεται κραυγαλέα στο πλαίσιο της καθημερινότητας. Είμαστε θεατές μιας συνεχώς επαναλαμβανόμενης σκηνής του ίδιου έργου, επ΄ αορίστων παραστάσεων. Αν και μεταβάλλονται πρόσωπα και καταστάσεις παρά τούδε το έργο παραμένει αναλλοίωτο, κοινότοπο, επικίνδυνο, καθώς στα άψυχα σεντούκια της ρουτίνας πνίγουμε τις πιο δραστήριες κινήσεις της ψυχής μας.