Quantcast
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, 3:12:57 μμ
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 04:03

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:

Οι αγωνιστές δεν φοράνε κουκούλες. Δεν φορούσανε ποτέ, όσο δύσκολες συνθήκες κι αν είχαν να αντιμετωπίσουν.
+
Δεν φοβούνται να δείξουν το πρόσωπό τους, γιατί το δίκιο το έχουν με το μέρος τους και το ξέρουν. Γιατί αγωνίζονται να ανατρέψουν αυτό το σάπιο σύστημα. Γιατί αγωνίζονται για να ανοίξει ο δρόμος μιας πραγματικής ανατροπής προς όφελος της εργατικής λαϊκής εξουσίας.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 04:02

Χρήστος Ανδρεανίδης : Μοναστηροτοπογραφική

Συντάκτης:

Στο άκουσμα της είδησης της σύνταξης του τοπογραφικού διαγράμματος για την δασική έκταση της Ουρανούπολης από καλόγερο τοπογράφο με ανεβοκατέβαιναν σε πρώτη χρήση αμέτρητα θέματα που αγιασμένα συμβαίνουν στην Ελλάδα μας με προεξέχον την Ναοδομία που γέννησε και τον τίτλο του κειμένου αυτού. Η Ναοδομία είναι αδιάφορη για τους πολεοδομικούς κανόνες και νόμους που παρακολουθούν οι κατά τόπους πολεοδομικές υπηρεσίες του Ελληνικού κράτους.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 03:51

Με ποιους πας …

Συντάκτης:

Ακόμα κι ένας Βενιζέλος μπορεί να λέει κοινοτυπίες σε μια εποχή που απαιτεί τόλμη και ρηξικέλευθες τομές σε μια πατρίδα που επί ποινή πνιγμού απαιτεί τον ζωογόνο σκέψη των καλύτερων παιδιών της. Η Ελλάδα βουλιάζει και η πολιτική της ηγεσία αποδεικνύεται τραγικά ανάξια των καιρών και των αναγκών της. Η μεν κυβέρνηση εξεμέτρησε το ζην, η δε αξιωματική αντιπολίτευση κινείται σε βραδείς ρυθμούς του “ώριμου φρούτου”.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 08:03

Στο γραφείο του για τις ευχές ο Σάββας

Συντάκτης:

Στο γραφείο του παρέμεινε την περασμένη Παρασκευή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Κιλκίς Σάββας Τσιτουρίδης, δεχόμενος όλη ημέρα τις ευχές παραγόντων και πολιτών του νομού.
Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο αγαπητός πατέρας του, Κυριάκος, δεν του απέτρεψαν κάθε σκέψη για οτιδήποτε άλλο.
Τις ευχές μας για καλή ανάρρωση και δύναμη.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 08:01

Οι μόνοι αποτελεσματικοί

Συντάκτης:

Η Αθήνα καίγεται για τέταρτο βράδυ. Η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, όλες οι μεγάλες πόλεις. Οι μαθητές διαμαρτύρονται, οι αντιεξουσιαστές πετροβολούν το κράτος και οι βάνδαλοι πλιατσικολογούν. Οι ζημιές ανύποπτων πολιτών μετριούνται σε δισεκατομμύρια ευρώ. Και η ζημιά στην εθνική οικονομία από τον διεθνή διασυρμό τεράστια.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:49

Αναρχικοί και αντιεξουσιαστές

Συντάκτης:

Αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, ακούμε από τα τηλεοπτικά δίκτυα, έκαψαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μισές πόλεις της χώρας.
Το ορθόν θα ήταν να λεχθεί «αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές» Διότι όποιος πετάει μια πέτρα στην τζαμαρία μιας τράπεζας ή το χειρότερο όποιος πυρπολεί μια πολυκατοικία δεν είναι αναρχικός. Ενδεχομένως να το νομίζει, αλλά σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν ισχύει πάντα το «είσαι ό,τι δηλώσεις».

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:39

Στο Ρυθμιστικό της Θεσσαλονίκης τα 2/3 του νομού

Συντάκτης:

Και μια ακόμα είδηση από τη Θεσσαλονίκη με έντονο κιλκισιακό χρώμα.. Στις προτάσεις για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της συμπρωτεύουσαας προτείνεται η ένταξη στο σχέδιο και έξι δήμων του ν. Κιλκίς ! Είναι οι δήμοι στους οποίους η Θεσσαλονίκη «βλέπει» οργανική και αναπτυξιακή σύνδεση και είναι χρήσιμο να τους υπενθυμίσουμε. Γαλλικός, Πικρολίμνη, Ευρωπός, Αξιούπολη, Πολύκαστρο και Κιλκίς.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:37

Εικόνα σου είμαι...

Συντάκτης:

Εικόνα σου  είμαι κοινωνία και σου μοιάζω...
Το είπε ο ποιητής εδώ και δεκαετίες. Το ξαναβρίσκουμε στις μέρες μας εναργέστερα. Η βία που εντοπίζεται στα γήπεδα, στα πανεπιστήμια, στις παρυφές των διαδηλώσεων, η βία που θεωρούμε κάτι σαν ξεκομμένο φαινόμενο από το σύνολο των “υγιώς σκεπτομένων” ή των πολιτικά ορθολογιστών, δεν είναι δυστυχώς η εξαίρεση. Τείνει πλέον να καταστεί κανόνας του πλήθους, της υπολογίσιμης μειοψηφίας ακόμα, αύριο ίσως της πλειοψηφίας.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 11:37

Κατάρρευση εσόδων και λογικής

Συντάκτης:

Η αγορά χρειάζεται τζίρο για να συνέλθει Και μόνο για ψυχολογικούς λόγους οι καταναλωτές απέχουν πλέον από την αγορά. Το τραγικό είναι πως ενώ τα χειρότερα αναμένονται για το 2009, και η συνταγή όλων των διεθνών οργανισμών είναι η τόνωση της ζήτησης δια της αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος, τα δημόσια οικονομικά κινδυνεύουν εξαιτίας της κατάρρευσης των εσόδων.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 11:34

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:

Καλημέρα αδέλφια

Πολλά DVD, CD, βίντεο, κοριοί, υποκλοπές, φίλοι που μαγνητοφωνούν φίλους…
+
Και «παραπλανηθέντες» υπουργοί, εκπρόσωποι κομμάτων και στενοί συνεργάτες πολιτικών αρχηγών που «δεν κατάλαβαν» ή  «δεν είχαν αρμοδιότητα», βουλευτές που υπογράφουν «πονηρές» τροπολογίες και μετά επικαλούνται λόγους..βλακείας. Είναι αυτό που λέμε «Επίπεδο-δάπεδο»…