Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 5:46:52 πμ
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 14:15

Τεκμήρια και αξιοπιστίας

Συντάκτης:

Η εύκολη συνταγή είναι να επιπέσει η κυβέρνηση στους μικρομεσαίους, να τους βαφτίσει μεγαλομεσαίους και να αυξήσει φορολογικούς συντελεστές ώστε να μαζέψει τα δις που χρειάζεται η χώρα.
Δηλαδή να βαφτίσει μεγαλομεσαίους όσους έχουν εισοδήματα που απλώς επαρκούν για μια αξιοπρεπή ζωή και σε μια λαϊκιστική εκδοχή να πει: Εδώ υπάρχουν εργαζόμενοι με 600 και 700 ευρώ μισό. Εσύ που έχεις οικογενειακό μισθό 2000 και 2.500 και 3.000 ευρώ, είσαι μεγαλομεσαίος. Πλήρωνε τώρα αντί πέντε χιλιάδες, εφτά χιλιάδες φόρο ετησίως! Σημειωτέον μηνιαίο οικογενειακό μισθό 2500 με 3000 ευρώ έχουν χιλιάδες ζευγάρια δημοσίων υπαλλήλων ή επιστημόνων εργαζομένων ή…
Που απλά επιβιώνουν κι όταν σπουδάζουν παιδιά ζορίζονται κιόλας.
Ελπίζουμε η κυβέρνηση να εννοεί όσα είπε πως δεν θα θίξει μικρούς και μεσαίους. Και  τα έσοδα που λείπουν θα τα βρεί από τη τεράστια δεξαμενή της φοροδιαφυγής.
Μέχρι δε την λειτουργία αξιόπιστου μηχανισμού εντοπισμού των εσόδων στην πηγή, ας επαναφέρει τα τεκμήρια διαβίωσης.

«Για μια ακόμη φορά το δελτίο τύπου του δήμου Κιλκίς είναι παραπλανητικό σε σχέση με όσα λέγονται και αποφασίζονται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς. Γίνεται κάθε φορά επιλογή θέματος ή θεμάτων με διατύπωση όπου ο Δήμαρχος είναι πάντοτε ‘’νικητής’’ αυτό δεν προάγει τη δημοκρατία και την έγκυρη πληροφόρηση των συμπολιτών μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Οραμα και Δράση, με επικεφαλής τον κ. Παύλο Πασσαλίδη.

Προς
Πρωθυπουργό
κ. Γιώργο Α. Παπανδρέου

Αγαπητέ πρόεδρε!
Για τη νίκη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και τη δική σου προσωπικά, στις 4 του Οκτώβρη, ένας από τους χιλιάδες Έλληνες κι εγώ, σου εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια. 
Χάρηκα γιατί μέσα στη μουντή πραγματικότητα των καιρών, είδα λίγη αισιοδοξία. Γιατί στο λόγο σου βρήκα ευαισθησία κι ανθρωπιά. Αξίες που δίνουν νόημα στην πολιτική κι ελπίδα στον τόπο.
Μα πιο πολύ χάρηκα, γιατί με τα πρώτα μέτρα που πήρες, έδειξες ότι στα λεγόμενά σου υπάρχει συνέπεια και ειλικρίνεια.  Ότι με λίγα λόγια λες πολλά. Ότι θέλεις να δώσεις φτερά στο συλλογικό όραμα και να θεμελιώσεις μια κοινωνία πάνω στην αξιοκρατία και το δίκαιο.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 08:22

Είναι πολιτικοί

Συντάκτης:

Δέκα και …φεύγα μονάδες κάτω από το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε η μόλις πριν δυο χρόνια κραταιή Νέα Δημοκρατία. Παραιτήθηκε - τα βρίντηξε κανονικά δηλαδή- ο Καραμανλής και τώρα καλείται το κόμμα να εκλέξει το νέο πρόεδρό του. Είδατε πουθενά τους υποψήφιους να θέτουν προ των εκλογέων τους τη θέση τους για τα αίτια της ήττας;
Γενικόλογες αναφορές, σπόντες και μπηχτές ο εις κατά του άλλου και ο διάλογος εξαντλείται στα μείζονα θέματα όπως:
1.Να ψηφίσουν όσοι επιθυμούν, με απλή υπογραφή ένταξης στο κόμμα.
2.Να ψηφίσουν όσοι επιθυμούν χωρίς να υπογράψουν
3.Να ψηφίσουν όσοι κατά …βάθος είναι Ν.Δ.
Ίχνος αυτοκριτικής από τους κορυφαίους. Για τα πεπραγμένα τους ως υπουργών…
Ίχνος αυτοκριτικής από την κ. Μπακογιάννη για την προσφυγή στις κάλπες
Δημόσια τσιμουδιά από τους άλλους δυο που  ο μεν ένας έρριξε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ο δεν άλλος στέρησε τη νίκη από το ίδιο κόμμα το 2000.
Είναι πολιτικοί. Γνωρίζουν ότι η δημόσια μνήμη πάσχει στην Ελλάδα.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 08:48

Τρεις ημεδαποί με έξι κιλά χασίς

Συντάκτης:

Έξι κιλά χασίς, χάπια, μαχαίρια και γεμιστήρας όπλου ήταν η «σοδειά» των ανδρών της Ομάδας Δίωξη Ναρκωτικών που επιχείρησαν την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Παιονίας.
Οι άνδρες της ομάδας αξιοποίησαν πληροφορίες για τη δράση της ομάδας και οργάνωσαν νομότυπες έρευνες σε σπίτια, αποθήκες και οχήματα τριών ημεδαπών 54, 53 και 36 ετών αντίστοιχα.
ΟΙ συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 08:45

Αυτοκινητόδρομοι.gr

Συντάκτης:

Ολοκλήρωσα αυτό το καλοκαίρι τη διέλευση από παλαιά ή νέα κομμάτια των αυτοκινητοδρόμων μας. Έγιναν πολλά τμήματα που μας γεμίζουν ελπίδα, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να μετριάσουμε τη διαφορά μας σε ασφαλείς οδικές μετακινήσεις από τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Η ΠΑΘΕ ευτυχώς αλλάζει όνομα γιατί περιλαμβάνει την λαιμητόμο Πατρών-Κορίνθου, τον Μαλιακό που ολοκληρώνεται και το διπλής κατεύθυνσης Χαλάστρας- Πολυκάστρου που την υποβαθμίζουν σε ατραπούς επικινδυνότητας.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:15

Εγρήγορση απαιτείται

Συντάκτης:

Σε μια δημοκρατία ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ζωτικός για τη εύρυθμη λειτουργία ακόμα και της κυβέρνησης. Σήμερα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, από δικά του λάθη και παραλείψεις, βρέθηκε στο ρόλο της ελέγχουσας αντιπολίτευσης. Και αυτό το ρόλο είναι υποχρεωμένη η Ν.Δ. να τον τιμήσει.
Επομένως οφείλει αφού εκλέξει τη νέα πρόεδρό της - ελάχιστοι αμφιβάλλουν ότι θα είναι η κ. Μπακογιάννη- να προβεί σε εσωτερικό έλεγχο για τα αίτια των «οικείων δεινών της» και να ασκήσει έλεγχο στην κυβέρνηση.
Ξεκίνησε καλά το ΠΑΣΟΚ, αλλά κάποιοι από τους νεωτερισμούς του πάσχουν ως προς την πρακτικής τους εφαρμογή. Αν δεν επιταχύνει, σε μια δυο εβδομάδες η ιστορία με την πρόσληψη γενικών γραμματέων μέσω διαδικτύου και διδακτορικών θα μετεξελιχθεί σε ανέκδοτο. Με χαμένο τον τόπο…
Με μια Ν.Δ. σε εγρήγορση, ίσως κινητοποιηθεί ταχύτερα η κυβέρνηση. Με κερδισμένο τον τόπο.
Αμήν.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:03

Άντε …πάμε Γιώργο

Συντάκτης:

Τώρα  θα αποδείξει η νέα κυβέρνηση αν όσα εξήγγειλε προεκλογικά εδράζονταν επί της πραγματικής οικονομίας. Οι Βρυξέλλες απαιτούν πλέον συμμόρφωση, «Τα παιχνίδια τέλος» διαμήνυσαν και …πάμε πια για μείωση του ελλείμματος σε ανεκτά για το …Ευρώ- μην  το ξεχνάμε αυτό- επίπεδα.
Οι Βρυξέλλες δεν θα ορίσουν με ποιο τρόπο θα μειωθεί το έλλειμμα. Αν μπορεί ο Παπακωνσταντίνου να το μειώσει με …βουντού, μαγκιά του που θα έλεγε κι λαϊκότροπος Μεϊμαράκης.
Θα μειώσει τις δαπάνες και ποιες δαπάνες; Θα αυξήσεις τα έσοδα και ποια έσοδα; Θα επιβάλλεις νέους φόρους ή θα καταπολεμήσεις την φοροδιαφυγή;
Θα μειώσεις και δαπάνες και συνάμα θα αυξήσεις και τα έσοδα;
Πράξε ό,τι νομίζεις, σου λένε οι Βρυξέλλες. Τα χάλια σου διόρθωσε μόνο γιατί με το ΕΥΡΟ τα δικά σου είναι και δικά μας χάλια.
Άντε …πάμε λοιπόν.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 04:59

Θανάσης Χατζημητάκος : ΟΔΟΙ ΚΙΛΚΙΣ

Συντάκτης:

Οδός βασιλίσσης Σοφίας. Είναι η σημερινή οδός Πολυτεχνείου.
Η βασίλισσα Σοφία ήταν πριγκίπισσα της Πρωσσίας, που την παντρεύτηκε ο διάδοχος του ελληνικού θρόνου Κωνσταντίνος στα 1889, όταν ήταν δεκαεννéα ετών. Πέθανε στην Φραγκφούρτη και τα οστά της μετακομίστηκαν στην Αθήνα σtα 1936.
Στα 1928 η οδός μετονομάστηκε σε Μοναστηρίου και πάλι στα 1935 σε βασιλίσσης Σοφίας -οπότε στα 1981 πήρε την ονομασία οδός Πολυτεχνείου.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 04:58

Μαρία Κικίρη : Ανάκτηση της χαμένης «Ιθάκης»

Συντάκτης:

Οι νέοι σήμερα ακούνε πολλά, μα βλέπουν λίγα. Τους μιλούν για την αγιότητα της εργασίας και τους προσφέρουν απλόχερα την αθλιότητα της ανεργίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το σύνδρομο "πτωχοπροδρομισμού" που τείνει να καλλιεργείται στα νεανικά κεφάλια. Οι πνευματικές αξίες μπαίνουν στο περιθώριο, ενώ η κοινωνική παθογένεια στο προσκήνιο. Εγκληματικότητα, ναρκωτικά, πορνεία, μερικά από τα αποτελέσματα αυτής. Ποτέ οι άνθρωποι δεν είχαν τόσες ασφάλειες όσο σήμερα, μα ποτέ δεν ένιωσαν τόσο ανασφαλείς.