Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 10:07:33 πμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 04:05

Τα ίδια Παντελάκη μου…

Συντάκτης:

Με τέτοια που λένε δεν είναι καθόλου περίεργο που ενώ πέφτει η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται για να καταγράψει τα ποσοστά του 2007.
Θα το θυμάστε τον Αργύρη οι αναγνώστες μας. Ως υφυπουργό Γεωργίας δεν του σούραμε λίγα στην περίοδο που κυβερνούσε.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:48

Ένα σινιάλο περιμένουν

Συντάκτης:

Γνωρίζουν οι αγρότες πως τα αιτήματά τους δεν λύνονται με μια υπουργική απόφαση. Ξέρουν, κι ας τους λένε, αγράμματους, πως προβλήματα δεκαετιών δεν αίρονται σε μια μέρα και σε ένα μήνα.
Γιατί λοιπόν βγήκαν στους δρόμους; Διότι αηδίασαν με το πολυετές δούλεμα. Να τους τάζουν παχειά λόγια οι κυβερνώντες και στην πράξη να στηρίζουν τους λίγους σε βάρος των πολλών (αγροτών), όπως καταγγέλλουν αριστεροί και δεξιοί πια..

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 12:11

Η βολική κρίση…

Συντάκτης:

Δια πάσαν νόσον και πάσαν αβελτηρίαν αποδεικνύεται φάρμακο ετούτη η διεθνής κρίση. Χρονίζουσες ασθένειες του πολιτικού και οικονομικού μας συστήματος, εγχώρια εγκλήματα της αγοράς, η ληστρική λειτουργία της οποίας επί ευπαθών ομάδων αποτελεί το σκάνδαλο τω σκανδάλων, η διαφθορά που κατατρώει το γλίσχρο εισόδημα ευπαθών ομάδων - ρωτήστε και τους αγρότες να σας πουν…- όλα τούτα και πολλά ακόμα αποκρύπτονται από όσους τα δημιούργησαν ή τα ανέχτηκαν και όλες οι ευθύνες μεταφέρονται στις πλάτες της διεθνούς κρίσης.
Ωσάν και τον Ιούλιο πριν την κρίση οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα ήταν ανθηρές ή έκαναν πάρτι οι καταναλωτές όταν ψώνιζαν από τα σούπερ μάρκετ ή πλουσιοπάροχα αμείβονταν οι εργαζόμενοι ή αυγάτιζαν οι καταθέσεις των συνταξιούχων στις τράπεζες…

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 11:57

Ο Θεός έπλασε τον κόσμο…

Συντάκτης:

Ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου, ο Γέρος της Δημοκρατίας,  είπε τη μεγάλη κουβέντα. «Ο Θεός έπλασε τον κόσμο και τον φόρτωσε στις πλάτες του αγρότη».
Παρακολουθούμε ετούτες τις μέρες τους αγρότες μας ακροβολισμένους στα πλαϊνά του κόμβου της εισόδου - εξόδου του Κιλκίς. Φωνάζουν πως η άγρια εκμετάλλευσή τους από τις εταιρείες τους έφερε σε απόγνωση. Ζητούν από την Πολιτεία να προστατεύσει κι αυτούς και τους καταναλωτές.
Ζητούν τα αυτονόητα, ζητούν να δουν κι αυτοί Θεού πρόσωπο…

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 09:22

Επιτυχία το αυτονόητο;

Συντάκτης:

Επειδή και ο φίλτατος υφυπουργός το επικαλέστηκε να πούμε δυο σταράτες κουβέντες…Δεν μπορεί να επικαλείται ως στοιχείο ή και τεκμήριο πετυχημένης αγροτικής πολιτικής η κυβέρνηση ότι πλήρωσε έγκαιρά τις κοινοτικές επιδοτήσεις.
Το ελέχιστο χρέος της έπραξε. Και όσοι (γαλάζιοι ή πράσινοι) δεν το έπραξαν κατηγορήθηκαν όχι για άσκηση καλής ή κακής πολιτικής αλλά για απλή ανικανότητα.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 12:09

Που καταλήγουν τα απόβλητα;

Συντάκτης:

Το ερώτημα είναι απλό και διατυπώνεται δημοσίως:. Ποιος φορέας του νομού ή της πόλης, δημόσιου ή ιδιωτικού χαρακτήρα,  υποδέχεται τα απορρίμματα του Νοσοκομείου Κιλκίς;
Λέμε και  ιδιωτικού διότι κυκλοφορούν εδώ και μήνες πληροφορίες ότι τα νοσοκομειακά απόβλητα καταλήγουν σε ιδιωτική χωματερή.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:27

Τελευταία ευκαιρία

Συντάκτης:

Αν και τώρα δεν κατασκευαστεί το Δικαστικό Μέγαρο πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια της κακοδαιμονίας μας στην ….παραψυχολογία. Το οικόπεδο στη μεραρχία ύστερα από τρία χρόνια παραχωρήθηκε, χρήματα υπάρχουν, πολιτική βούληση επίσης, οι μελέτες είναι σχεδόν έτοιμες, λογικά νομάρχης, δημαρχος, πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου και φυσικά οι πολιτικοί μας πρέπει να ετοιμάζονται για την τελετή θεμελίωσης κατά το φθινόπωρο.

Κουβεντιάζοντας για την κατάσταση των ημερών, φίλος, ανώτατος υπάλληλος του κράτους με τούτα τα λόγια αντικαθρέφτισε τα αίτια της κακοδαιμονίας του τόπου, εκφράζοντας συνάμα και την πλήρη απογοήτευσή του.
- «Το πρόβλημα είναι δομικό. Και ανάγεται στην δημιουργία μιας τάξης πολιτικών, η οποία πλέον ως κοινωνική ομάδα προωθεί τα προσωπικά της συμφέροντα. Η νέα αυτή τάξη των πολιτικών δημιουργήθηκε την περασμένη τριακονταετία και μέλημά της είναι η διαφύλαξη των κεκτημένων και η αύξηση των κερδών της.»

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 07:04

Το ξερό μας το κεφάλι

Συντάκτης:

Από τις αρχές του 2008 ξεκίνησε έντονος ο διάλογος για την τύχη των αστικών απορριμμάτων κυρίως των τεσσάρων δήμων, Παιονίας και Πολυκάστρου. Το διαφαινόμενο αδιέξοδο και τα επαπειλούμενα υψηλά πρόστιμα δεν συνέτισαν κανένα. Αντιπαραγωγικές και πολύμηνες διαβουλεύσεις για τα αυτονόητα, παραδοσιακή καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων και κυρίως κραυγαλέο έλλειμμα έργων συνιστούν τον απολογισμό «δράσης» ενός ολόκληρου έτους, όπου μάλιστα έπρεπε όλοι να κινηθούν γρήγορα αφού επί έτη απλώς περίμεναν να έρθει το 2009!

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 06:59

Χρήστος Ανδρεανίδης : Ρίο-Κυότο-Πόζναν-Κοπεγχάγη

Συντάκτης:

Βγήκαμε στον πηγεμό για Κοπεγχάγη σε αδικαιολόγητα μακρύ δεκαεπταετούς διάρκειας Οδύσσειο  δρόμο με Κύκλωπες και Λαστριγόνες όπου τον Δεκέμβριο του 2009 θα συναφθεί νέα συμφωνία για το κλίμα. Τα πρώτα βήματα έγιναν στο Ρίο το 1992 με την δρομολόγηση της αειφόρου ανάπτυξης. Ακολούθησε το πρωτόκολλο του Κυότο με τις δεσμεύσεις για την μείωση των εκπομπών των αερίων που δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.