Quantcast
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, 6:33:53 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 09:22

Επιτυχία το αυτονόητο;

Συντάκτης:

Επειδή και ο φίλτατος υφυπουργός το επικαλέστηκε να πούμε δυο σταράτες κουβέντες…Δεν μπορεί να επικαλείται ως στοιχείο ή και τεκμήριο πετυχημένης αγροτικής πολιτικής η κυβέρνηση ότι πλήρωσε έγκαιρά τις κοινοτικές επιδοτήσεις.
Το ελέχιστο χρέος της έπραξε. Και όσοι (γαλάζιοι ή πράσινοι) δεν το έπραξαν κατηγορήθηκαν όχι για άσκηση καλής ή κακής πολιτικής αλλά για απλή ανικανότητα.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 12:09

Που καταλήγουν τα απόβλητα;

Συντάκτης:

Το ερώτημα είναι απλό και διατυπώνεται δημοσίως:. Ποιος φορέας του νομού ή της πόλης, δημόσιου ή ιδιωτικού χαρακτήρα,  υποδέχεται τα απορρίμματα του Νοσοκομείου Κιλκίς;
Λέμε και  ιδιωτικού διότι κυκλοφορούν εδώ και μήνες πληροφορίες ότι τα νοσοκομειακά απόβλητα καταλήγουν σε ιδιωτική χωματερή.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:27

Τελευταία ευκαιρία

Συντάκτης:

Αν και τώρα δεν κατασκευαστεί το Δικαστικό Μέγαρο πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια της κακοδαιμονίας μας στην ….παραψυχολογία. Το οικόπεδο στη μεραρχία ύστερα από τρία χρόνια παραχωρήθηκε, χρήματα υπάρχουν, πολιτική βούληση επίσης, οι μελέτες είναι σχεδόν έτοιμες, λογικά νομάρχης, δημαρχος, πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου και φυσικά οι πολιτικοί μας πρέπει να ετοιμάζονται για την τελετή θεμελίωσης κατά το φθινόπωρο.

Κουβεντιάζοντας για την κατάσταση των ημερών, φίλος, ανώτατος υπάλληλος του κράτους με τούτα τα λόγια αντικαθρέφτισε τα αίτια της κακοδαιμονίας του τόπου, εκφράζοντας συνάμα και την πλήρη απογοήτευσή του.
- «Το πρόβλημα είναι δομικό. Και ανάγεται στην δημιουργία μιας τάξης πολιτικών, η οποία πλέον ως κοινωνική ομάδα προωθεί τα προσωπικά της συμφέροντα. Η νέα αυτή τάξη των πολιτικών δημιουργήθηκε την περασμένη τριακονταετία και μέλημά της είναι η διαφύλαξη των κεκτημένων και η αύξηση των κερδών της.»

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 07:04

Το ξερό μας το κεφάλι

Συντάκτης:

Από τις αρχές του 2008 ξεκίνησε έντονος ο διάλογος για την τύχη των αστικών απορριμμάτων κυρίως των τεσσάρων δήμων, Παιονίας και Πολυκάστρου. Το διαφαινόμενο αδιέξοδο και τα επαπειλούμενα υψηλά πρόστιμα δεν συνέτισαν κανένα. Αντιπαραγωγικές και πολύμηνες διαβουλεύσεις για τα αυτονόητα, παραδοσιακή καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων και κυρίως κραυγαλέο έλλειμμα έργων συνιστούν τον απολογισμό «δράσης» ενός ολόκληρου έτους, όπου μάλιστα έπρεπε όλοι να κινηθούν γρήγορα αφού επί έτη απλώς περίμεναν να έρθει το 2009!

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 06:59

Χρήστος Ανδρεανίδης : Ρίο-Κυότο-Πόζναν-Κοπεγχάγη

Συντάκτης:

Βγήκαμε στον πηγεμό για Κοπεγχάγη σε αδικαιολόγητα μακρύ δεκαεπταετούς διάρκειας Οδύσσειο  δρόμο με Κύκλωπες και Λαστριγόνες όπου τον Δεκέμβριο του 2009 θα συναφθεί νέα συμφωνία για το κλίμα. Τα πρώτα βήματα έγιναν στο Ρίο το 1992 με την δρομολόγηση της αειφόρου ανάπτυξης. Ακολούθησε το πρωτόκολλο του Κυότο με τις δεσμεύσεις για την μείωση των εκπομπών των αερίων που δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ο  χρόνος ως έννοια ιστορική και φιλοσοφική απασχόλησε από παλιά τον άνθρωπο. Στο «πρόσωπό» του έχουν πλασθεί μύθοι και θεωρίες. Άλλοτε είναι  ο Θεός Κρόνος που τρώει τα παιδιά του, κι άλλοτε  η μονάδα μέτρησης με βάση την περιφορά της γης γύρω από τον ήλιο.
Είναι αλήθεια πως, αν δεν υπήρχε ο άνθρωπος, να τον μετρά, δεν θα υπήρχε και ο χρόνος. Είναι επίσης αλήθεια, πως ο χρόνος από μόνος  του είναι κενός. Εκείνα που του δίνουν μετρήσιμο μέγεθος, είναι τα γεγονότα. Αυτά ορίζουν τη σημασία του και προσδιορίζουν ποιοτικά το περιεχόμενό του.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 06:43

Ο χρήσιμος υπουργός

Συντάκτης:

Οι επικοινωνιακοί λόγοι και τα οφέλη από τον ανασχηματισμό εκτίθενται καθημερινά από τα μέσα ευρείας επικοινωνίας. Ο πόνος του Αλογοσκούφη, οι φιλοδοξίες του Σαμαρά, τα παράπονα των μη υπουργοποιηθέντων βουλευτών αναγορεύονται σε μείζονα θέματα κυρίως από τα κανάλια.

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009 08:04

Τι θέλει ο Συμπιλίδης;

Συντάκτης:

Στην καθιερωμένη πια πρωτοχρονιάτικη συνάντηση του βουλευτή Κιλκίς Κώστα Κιλτίδη με τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ, ρωτήσαμε τον υφυπουργό , αν μετά και την υπουργοποίηση του κ. Αντώνη Σαμαρά, βλέπει και την «πολιτική αποκατάσταση» του κ. Γιώργου Συμπιλίδη και την είσοδό του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009 07:48

Κρίμα κι άδικο…

Συντάκτης:

Κατανοούμε τις επιφυλάξεις της διοίκησης της ΕΑΣ Κιλκίς ως προς τις διαδικασίες πληρωμής της προκαταβολής προς τους παραγωγούς των απούλητων δημητριακών.
Είναι επιβαρυμένη η ΕΑΣ και δεν αντέχει σε νέες ταλαιπωρίες. Ωστόσο όταν μερικές χιλιάδες αγρότες περιμένουν χρήματα για το απούλητο προϊόν τους επί ένα εξάμηνο, τότε η οργάνωση που συστάθηκε από τους αγρότες και λειτουργεί χάριν των συμφερόντων τους οφείλει να αναλάβει αν παραστεί ανάγκη και το ρίσκο - αν υφίσταται τέτοιο- και να πληρώσει.