Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 11:58:06 πμ
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 10:10

Ψηφίστε αξίες για να σώσουμε την Ένωση

Συντάκτης:

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Αξιούπολης Στέργιος Καριοφύλλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση - πρόσκληση προς τους αγρότες και τους συνεταιριστές της περιοχής ευθύνης της ΕΑΣ:
Προβληματίστηκα πολύ αν θα έπρεπενα δημοσιεύσω την επιστολή αυτή· αλλά κατόπιν αγανάκτησης αποφάσισα να το κάνω.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Στο Κιλκίς όλοι γνωρίζουν ότι δεν ψηφίζω το κόμμα σου.  Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η εκλογική επιτυχία του ΠΑΣΟΚ δεν δημιούργησε και σε μένα προσδοκίες για μια καλύτερη Ελλάδα.
Με την παρούσα επιστολή δεν σου ζητώ να κάνεις τους Έλληνες πλουσιότερους.  Το τροπάρι των «άδειων ταμείων», αληθινό ή ψεύτικο, το έχουμε ακούσει δεκάδες φορές από όλες τις Κυβερνήσεις.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 06:48

Ας σκεφτούν τις τράπεζες

Συντάκτης:

Στον καταραμένο τόπο Μάη μήνα βρέχει, ισχυρίζεται ο θυμόσοφος λαός.
Στον καταραμένο τόπο κάθε Δεκέμβρη οι αγρότες είναι στους δρόμους, θα μπορούσε να προσαρμοστεί και να επικαιροποιηθεί το λαϊκό ρητό.
Πως τα καταφέρνουν και κάθε χρόνο όλο και κάτι θα φρενάρει την έγκαιρη πληρωμή, δεν βρέθηκαν χείλη να το πουν.
Πότε οι γεωπόνοι που απεργούσαν για τα εκτός έδρας, πότε οι συνήθεις ύποπτοι που δήλωσαν χωράφια τα γύρω μπαϊρια χωρίς ποτέ να τιμωρούνται, πότε τα τοπογραφικά που δεν έρχονταν, πότε …
Καλή ώρας φέτος. Τα Χριστούγεννα έφτασαν και η υπουργός επιμένει: Θα πληρωθείτε πριν λήξει το έτος.
Οι αγρότες όμως πρέπει να κάνουν γιορτές, να πληρώσουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και το μόνο σίγουρο είναι πως χρήματα δεν πήραν ακόμα.
Εν τέλει, αφού το τραπέζι του  κοσμάκη δεν το υπολογίζουν, ας σκεφτούν τις τράπεζες, τα «μεγάλα θύματα» της κρίσης. Η μισή επιδότηση στις τράπεζες θα καταλήξει. Ας βιαστούν λοιπόν.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 04:09

Χρήστος Ανδρεανίδης : Οχηματαγωγό «Ηράκλειο»

Συντάκτης:

Αρέσκομαι να ακούω από τα κρατικά κανάλια την ολιγόλεπτη αλλά εξαιρετικά διδακτική εκπομπή ‘σαν σήμερα’. Σαν σήμερα 8 Δεκεμβρίου, το 1966 συνέβη το δυστύχημα της βύθισης του οχηματαγωγού «Ηράκλειο» στέλνοντας στον υγρό τάφο περίπου 250 επιβάτες με διασωθέντες λιγότερους από πενήντα. Άκουσα ότι το καράβι ήταν επικίνδυνο για ταξίδια και δεν διέθετε άδεια πλοήγησης. Άκουσα ότι οι πλοιοκτήτες του στο βωμό του κέρδους αδιαφορούσαν για τις ανθρώπινες ζωές που κάποια στιγμή θα χάνονταν.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 04:07

Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες

Συντάκτης:

Η Τρίτη Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί  από τον Ο.Η.Ε ως Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Θα έπρεπε να ονομάζεται Παγκόσμια ημέρα Αφύπνισης  και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας ενάντια στους φραγμούς ,την απομόνωση και την αβεβαιότητα που βιώνουν καθημερινά τα άτομα αυτά.

Πριν από ενάμιση χρόνο είχα διατυπώσει την άποψη ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αναστείλει τις λειτουργίες του ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων, μετά την λήξη του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας και χρηματοδότησής του από Κοινοτικά κονδύλια και την απόλυση σχεδόν όλου του επιστημονικού του δυναμικού.

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 08:35

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:

Καλημέρα φίλοι κι αδέλφια

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα οράματα του Πολυτεχνείου έχουν σε μεγάλο βαθμό εκπληρωθεί. Για να δούμε όμως:
Για το ψωμί: Πάνω από 600.000 χιλιάδες είναι οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι. Πάνω από 2 εκατομμύρια οι μισθωτοί των 700 ευρώ. Πάνω από το 50% των συνταξιούχων ζουν με σύνταξη 300, 400 και 500 ευρώ. Εκατοντάδες χιλιάδες οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση,  οι εργαζόμενοι με μαύρη εργασία κ.λ.π.

Οι γιορτές έφτασαν και δικαιολογημένα οι αγρότες μας αγωνιούν και αγανακτούν γιατί έπρεπε να εισπράξουν τις δικαιούμενες κοινοτικές επιδοτήσεις. Η καθυστέρηση αυτή, για τους γνωρίζοντες μοιάζει με προαναγγελθέν έγκλημα και με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς όσους είναι υπεύθυνοι για την έγκαιρη και νόμιμη καταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες .

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 07:14

Άγγελος Αναστασιάδης : Η Ανθρώπινη Ευτυχία

Συντάκτης:

Το ζητούμενο κάθε εποχής, κάθε πολιτισμού, κάθε λαού, όπως και κάθε ανθρώπου, είναι η ευτυχία, η ανθρώπινη ευτυχία. Αυτήν ζητούμε ανά τους αιώνες, αυτήν ζητούμε και σήμερα στον εικοστό πρώτο αιώνα, τον οποίο όλοι υποδεχθήκαμε με παράτες, φωτοχυσίες και φιέστες. Αναγνωρίζουμε ότι φθάσαμε στο υψηλότερο επίπεδο πολιτισμού της ιστορίας μας, με  τα πυρηνικά θαύματα, τα διαστημικά επιτεύγματα, την ψηφιακή τεχνολογία, την κλωνοποίηση, την γενετική των ανθρωπίνων ανταλλακτικών και προχωρούμε ακόμα  περισσότερο, με γοργούς ρυθμούς, αναζητώντας την ανθρώπινη ευτυχία. Μια κουβέντα είναι όμως.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 12:00

Άρρυθμία και στη λειτουργία ΧΥΤΑ Κιλκίς

Συντάκτης:

«Είναι φανερή πλέον η αρρυθμία στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων του Κιλκίς. Προβλήματα εντοπίζονται στον παλιό ΧΥΤΑ, στο νέο ΧΥΤΑ αλλά και τη διαδικασία ανακύκλωσης, τη λειτουργία της διαδημοτικής επιχείρησης, ΔΙΑΚΙ Α.Ε. και της συμβατικές υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΚ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός συνδυασμός «Οραμα και Δράση», με επικεφαλής τον Παύλο Πασσαλίδη.