Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 4:54:34 μμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 06:25

Ευθύνες

Συντάκτης:

Με τούτα και με τ’ άλλα, με την βοήθεια της Αγροτικής και την επικουρία της Ενώσεως οι αγρότες μας παραμένουν απλήρωτοι. Μόνοι πανελληνίως.
Ένα δάνειο της ΕΑΣ και η αμφιβολία της ΑΤΕ αν θα το εισπράξει (γι’ αυτό και ζητά την εξόφλησή του πριν τη λήξη του) εμποδίζει να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών.
Μην ψάχνετε τον ένα υπαίτιο της καθυστέρησης. Ευθύνονται αμφότεροι και οι δυο. Ένωση και ΑΤΕ.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 08:08

Το ίδιο όνειρο;

Συντάκτης:

Κι ο ασθενέστερος νους αντιλαμβάνεται ότι η διαδοχολογία πλήττει και τον τόπο και το κόμμα και ευθέως τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή. Τον τόπο διότι αποπροσανατολίζει άρχοντες και αρχόμενους από τα σημαντικά προβλήματα. Την κυβερνώσα  Ν.Δ διότι διαρρηγνύει την ενότητά της και τον Κ. Καραμανλή διότι αφενός τον θεωρεί ήδη ηττημένο και αφετέρου τον στέλνει στη σύνταξη.
Εύλογα δεν είναι όλα τούτα; Αλλά τότε πως εξηγείται  τα σημαντικότερα μεγαλοστελέχη κυβέρνησης και κόμματος να έχουν εμπλακεί στη διαδοχολογία;

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 03:14

Το φωτεινό μας πρόσωπο

Συντάκτης:

Η είδηση πέρασε σχεδόν στα «ψιλά» των εφημερίδων. Ο( Γιάννης Βαρβιτσιώτης, πρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» συνέγραψε και επιμελήθηκε την έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο» Αναζητώντας την Τέχνη - Περιφερειακές Πινακοθήκες» όπου παρουσιάζονται 19 πινακοθήκες της χώρας, μεταξύ των οποίων και της ΤΕΧΝΗΣ του Κιλκίς.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 11:04

Κουκιά σπέρνουν

Συντάκτης:

Σε λίγο θα υπάρξουν χειροδικίες…Θα πλακωθούν μεταξύ τους οι υπουργοί, σχολίασε δηκτικά τις ενδοκυβερνητικές ξιφομαχίες ο βουλευτής Γ. Φλωρίδης.
Να μας συγχωρεί ο κ. Φλωρίδης, αλλά είναι δικαίωμα των υπουργών να λένε τις απόψεις τους. Κι αν θεωρούν πως δε υπάρχει εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, να το διασαλπίζουν στην κοινή γνώμη. Είναι ίσως η μεγαλύτερη συνεισφορά τους στον τόπο. Να προειδοποιούν το λαό για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει (από τους ίδιους!).

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 10:32

Το ηρωικόν Κιλκίς

Συντάκτης:

Εν αρχή ην το «ηρωικόν Κιλκίς». Υπουργοί, γραμματείς και Φαρισαίοι θώπευαν το φιλότιμο των Κιλκισιωτών κάθε φορά που έρχονταν με «άδεια χέρια» ενώ οι ανάγκες του τόπου πάμπολλες. Περίσσευαν οι ανέξοδες κορώνες περί του «ηρωικού Κιλκίς» και για χρόνια το σενάριο δούλεψε καλά.

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 10:29

Μια ιστορία από τη Βουλγαρία…

Συντάκτης:

«Γεννήθηκα στο Παρμοβάι, μια κωμόπολη κοντά στη Φιλιππούπολη. Είχα ωραία παιδικά χρόνια. Μου άρεσε το διάβασμα. Στην όγδοη τάξη διαβάζαμε απαγορευμένα βιβλία και ακούγαμε κρυφά Μπιτλς και Πινκ Φλόιντ. Ήταν σαν να περνούσαμε τα σύνορα να ταξιδεύαμε στη Δύση…
…στην αρχή χαρήκαμε με την περεστρόικα. Άνοιξαν τα σύνορα, το όνειρό μας. Ξαφνικά όλα διαλύθηκαν με απίστευτη ταχύτητα. Μείναμε άνεργοι με τον άνδρα μου.

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 09:09

Περί ευθύνης

Συντάκτης:

Σε τούτη την χώρα έχουμε το πλέον ιδιότροπο πολίτευμα. Συνταγματικά μόνο οΠρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ανεύθυνος. Την της διακυβέρνησης έχει μόνο η εκλεγμένη κυβέρνηση.
Υπό κανονικές συνθήκες ο πρόεδρος θα ήταν ο μόνος ανεύθυνος. Ανεύθυνος είναι όμως και ο υπουργός. Ακούστε έναν οποιονδήποτε  να αναλύει ένα μείζον θέμα της αρμοδιότητάς του. Μόνο οι άλλοι ευθύνονται. Η αντιπολίτευση, οι πολίτες, η διεθνής κρίση, ο κομμουνισμός, ο ιμπεριαλισμός…
Αλλά και στους παρακάτω δεν περισσεύει η ευθύνη. Ακούσατε ποτέ έναν αγρότη να παραδέχεται ότι για το χάλι της γεωργοκτηνοτροφίας ευθύνονται και οι αγρότες που κάνουν αγώνες για να εισπράξουν όλη της επιδότηση της Ε.Ε. ως άμεση εισοδηματική ενίσχυση κι αλλίμονο έτσι και ένα κομμάτι κατευθυνθεί σε έργα υποδομών και αναδιαρθρώσεων. Κι όποιος αντιλέγει ας θυμηθεί τι συνέβη πρόσφατα με τον καπνό…
Έτσι είμαστε εμείς το άλας της γης. Ανεύθυνοι και καταγγελτικοί. Για τους άλλους που πάντα εκείνοι ευθύνονται.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:30

Αφωνία στα σημαντικά

Συντάκτης:

Το γράψαμε κι εμείς, αλλά ήρθε να μας το υπενθυμίσει ο Γιάννης Μαγκριώτης αό το ΠΑΣΟΚ. Είναι λυπηρό ότι ουσιαστικός διάλογος ούτε καν απλή ενημέρωση υπάρχει για το μείζον αναπτυξιακό θέμα: την ένταξη του νομού Κιλκίς στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης.
Όσα πληροφορηθήκαμε είναι από τη συμπρωτεύουσα με την ευκαιρία κάποιων ενημερωτικών ημερίδων ή δημόσιων διαφωνιών στο εκεί διάλογο που αναπτύσσεται. Στο Κιλκίς επικρατεί η συνήθης αφωνία περί τα σημαντικά.
Ενώ για τα δευτερεύοντα βρίσκουμε και χρόνο και διάθεση να υψώσουμε τόνους, να διχαστούμε και η χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου αποτελεί ένα καλό παράδειγμα προς αποφυγή
Επομένως η πρωτοβουλία της ΤΕΔΚ να οργανώσει αύριο εσωτερικό διάλογο και για το θέμα του Ρυθμιστικού αποτελεί μια καλή αρχή. Και μακάρι να βρει μιμητές.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 11:57

Διχαστική στάση

Συντάκτης:

Η πληγή του διχασμού δεν λέει να κλείσει… Υψηλότερη τιμή στην εξατομίκευση  της ενίσχυσης στο καλαμπόκι και στα άλλα προϊόντα ζητούν οι Θεσσαλοί.
Και επιστρατεύουν δυο επιχειρήματα. Το ένα φωναχτά: Αρδεύουμε από γεωτρήσεις μεγάλου βάθους και επομένως το κόστος μας είναι υψηλότερο!
Το γεγονός ότι στο Κιλκίς λείπουν οι γεωτρήσεις και εν γένει το αρδεύσιμο νερό και επομένως η παραγωγή είναι χαμηλή σε άλλους νομούς, μεταξύ των οποίων και το Κιλκίς δεν συγκινεί τους φίλους μας Θεσσαλούς. Διότι το άλλο επιχείρημά τους είναι συντριπτικό. Εμείς σε Ευζώνους και Δοϊρανη μετα βίας μαζέψαμε 200 τρακτέρ. Εκείνοι σε Νίκαια και  Τέμπη μερικές χιλιάδες.
Δεν το φωνάζουν ετούτο το επιχείρημα, αλλά «φωνάζει» από μόνο του.
Ηθικό δίδαγμα δεν υπάρχει. Το σκέτο δίδαγμα είναι πως «αν δεν κλάψεις τσιτσί δεν έχει» Αφού η τσίπα εν γένει στην πολιτική υπάρχει μόνο ως μουσειακό είδος.