Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 9:06:57 πμ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η καλοκαιρινή συνεστίαση της Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, στη Λέσχη Κυνηγών Κιλκίς, το περασμένο Σάββατο, όπου η βουλευτής του κόμματος Σοφία Καλαντίδου, μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ. Η κ. Καλαντίδου, στάθηκε ιδιαίτερα «στις αντικομμουνιστικές αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, με τη στήριξη των αστικών κομμάτων της Δύσης» και στην «ανάγκη απόκρουσης της προσπάθειας διαστρέβλωσης των θυσιών των σοσιαλιστικών χωρών και των κομμουνιστικών κομμάτων, με το ΚΚΕ να βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της λαϊκής αντίστασης κατά του αντικομμουνισμού».

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 04:30

Για τον μπεζαχτά τους…

Συντάκτης:

Τα σιτάρια στις αποθήκες λιμνάζουν. Τα περσινά και φετινά μαζί. Ο κόσμος περιμένει πάνω από χρόνο μήπως και εισπράξει μερικά λεπτά παραπάνω από την προκαταβολή που εισέπραξε μετά την κυβερνητική απόφαση στις αρχές της Άνοιξης; - όταν θέλουν, μπορούν να βοηθούν τον κόσμο οι κυβερνώντες.

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009 14:38

Το κεφάλι βρωμάει

Συντάκτης:

Ως επίδειξη του κοινωνικού προσώπου της κυβέρνησης λέγεται πως θα χρησιμοποιηθεί από τον πρωθυπουργό η εξαγγελία για αύξηση της κατώτατης αγροτικής σύνταξης  κατά 20 ευρώ.
Είναι η αύξηση που δεν δόθηκε στους αγρότες μέσα στο τρέχον έτος και η οποία αν δοθεί, θα δοθεί εν χορδαίς και οργάνοις για να αποδειχτεί η κοινωνική ευαισθησία του Καραμανλή.
Δηλαδή, χοντρό δούλεμα απευθυνόμενο σε υπανάπτυκτους βασιβουζούκους κι όχι συγκροτημένη οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα άξιζε να εφαρμοστεί για τα περήφανα γηρατειά
Αν στην κυβερνώσα παράταξη πιστεύουν ότι το πρόβλημά τους είναι ο Ζαγορίτης και ο Αντώναρος και μόλις εφαρμοστεί λίγη κομματική γυμναστική και περισσότερη προπαγάνδα του κυβερνητικού «έργου» θα γυρίσουν τα γκάλοπ και θάχουν ελπίδες στις εκλογές, είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Πάσχουν κυρίως στην κορυφή, εκείνη για την οποία μέχρι τις προάλλες ήταν περήφανοι Διότι το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει. Κι εκείνος που αποφάσισε να μην δώσει φέτος αυξήσεις στην κατώτατη αγροτική σύνταξη δεν ήταν άλλος από τον Καραμανλή.

Πήραν δάνεια  (με υπέρ το δέον ευνοϊκούς όρους) και έκαναν τα εργοστάσια και τις διάφορες επιχειρήσεις σε χαρακτηρισμένες βιομηχανικές περιοχές. Μετά πήραν επιδοτήσεις για να εξυγιανθούν οι επιχειρήσεις που οι ίδιοι τις έκαναν προβληματικές. Μετά πήραν και άλλες επιδοτήσεις για να κάνουν, τάχα, νέες επενδύσεις και αντί γι αυτό, έκλεισαν επιχειρήσεις, μετέφεραν δραστηριότητες   σε άλλους τομείς, και μετά την ανατροπή των σοσιαλιστικού συστήματος στην Ευρώπη, επιδοτήθηκαν εκ νέου από το κράτος, προκειμένου  να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους, για να κατακτήσουν, οικονομικά, τις πρώην χώρες του Υπαρκτού Σοσιαλισμού, ( οι Μεγαλέξανδροι)!

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 13:48

Η συνέχεια

Συντάκτης:

Τα αυτονόητο πρόκειται να εξαγγείλει αύριο στο Κιλκίς ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης. Θα δεσμευτεί πως η κυβέρνηση θα βρει πίστωση για να ολοκληρώσει το εδώ και έξι χρόνια γιαπί του κολυμβητηρίου.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 13:33

Ντροπής πράματα

Συντάκτης:

Αγόρασε λιπάσματα αξίας 487 ευρώ από την ΕΑΣ Αξιούπολης ο Απόστολος Κολυβάς από την Τούμπα. Του έλαχε αναποδιά και δεν είχε ρευστό να πληρώσει στο τέλος Δεκέμβρη. Η συναλλαγματική που υπέγραψε δεν περίμενε ούτε μέρα. Ούτε βρέθηκε ένας χριστιανός από την ΕΑΣ Αξιούπολης να ζητήσει από την Τράπεζα να μην σφραγιστεί.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 13:32

Υπεύθυνο σχεδιασμό για τη νέα γρίπη

Συντάκτης:

Το τελευταίο διάστημα, υπό τη σκιά της πανδημίας της νέας γρίπης στη χώρα μας, παρακολουθούμε με έκπληξη και απορία να εμφανίζεται με ευθύνη της κυβέρνησης, μία εικόνα που κάθε άλλο παρά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δυστυχώς αντί να υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός και να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, δημιουργείται η εντύπωση ότι τα συναρμόδια Υπουργεία εξαντλούνται στην επικοινωνιακή διαχείριση ενός τόσο σοβαρού θέματος.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:19

Αναπηρικά

Συντάκτης:

Όλα είναι σχετικά. Έχεις λαμβάνειν 500 ευρώ από το κράτος και το κ΄ρατος (σιγά την πρωτοτυπία) καθυστερεί να σου τα καταβάλλει δυο εβδομάδες: Αν έχεις εισόδημα 3.000 ευρώ το μήνα δεν χολοσκάς και πολύ. Αν έχεις εισόδημα 10.000 ευρώ, ούτε που το σκέπτεσαι.
Αν όμως αυτά τα 500 ευρώ είναι ολόκληρο το εισόδημά σου, όπως καλή ώρα τα βοηθήματα της πρόνοιας σε ανάπηρους πάσης μορφής, τότε οι δυο εβδομάδες καθυστέρησης σημαίνουν έσχατο πρόβλημα επιβίωσης.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:16

Φλάμπουρο Βερμίου.gr

Συντάκτης:

Πριν κάνα δυο χρόνια, περνώντας από την Εγνατία Οδό, στο ύψος του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, φαντάστηκα αιολικό πάρκο πάνω από τους πύργους ψύξης του εργοστασίου που ακατάπαυστα οξύνει την εκπομπή CO2 καίγοντας λιγνίτη. Μελετώντας αργότερα τον χάρτη είδα ότι η κορυφή Φλάμπουρο ως τμήμα κορυφογραμμής είναι στα 1500 μέτρα, χαμηλότερα από ψηλότερες του Βερμίου κατά 150 μέτρα που παρεμβάλλονται ως όρια των δύο περιφερειών της Μακεδονίας με την Παναγία Σουμελά χαμηλότερα.

Ο Λόφος του Αγίου Γεωργίου
Στο Λόφο του Αγίου Γεωργίου συναντάμε τρία μνημεία.
1. Στον περίβολο του Ναού υπάρχει ταφικό μνημείο με μπρούντζινη προτομή του μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκίς κυρού Χαρίτωνος Συμεωνίδη στηριγμένη σε μαρμάρινη στήλη χρώματος μπεζ που έχει την επιγραφή: “Χαρίτων, Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου 1965-1974” (Λάθος το “Κιλκισίου”· η λέξη είναι άκλιτη, του Κιλκίς). Τα οστά του μακαριστού βρίσκονται κάτω από οριζόντια ταφική πλάκα μαρμάρινη πoυ γράφει “Οστεοφυλάκειον”-κακώς με ει, θέλει με ι).