Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 2:44:21 πμ
Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008 08:57

«Γέφυρα» στα Χριστούγεννα

Συντάκτης:

Παραμονή Χριστουγέννων κάτι μέσα μας λαχταρά για χιόνι, για κρύο, για χιονάνθρωπο με μύτη από καρότο, με το Δέντρο, το Ελατο, στολισμένο με πολύχρωμες μπάλες στο παράθυρο και φωτάκια να αναβοσβήνουν για να φαίνεται απέξω το σπίτι ζεστό, φιλόξενο «σου ’στρωσα Χριστούλη μου, για να ζεσταθείς». Και από την κουζίνα μυρωδιές από τα μελομακάρονα στο φούρνο και φωνές χαρούμενες είναι τα παιδιά που βοηθούν στο γέμισμα της γαλοπούλας ή της κότας για το βραδινό οικογενειακό «ρεβεγιόν»... Μια εικόνα από τα αλλοτινά Χριστούγεννα τότε που οι γονείς ήταν νέοι, που είχαμε γιαγιά με κότσο πιασμένο με φουρκέτες και γάτες να μπαινοβγαίνουν και να στρογγυλοκάθονται στον καναπέ. Και μουσική από το πικ-απ, με ελληνικά τραγούδια, και τη θεία στο πιάνο να παίζει «Ας ερχόσουν για λίγο, μοναχά για ένα βράδυ» Χαιρόπουλος και Χριστόψωμο και ελληνικό κρασί και για τα παιδιά γλυκό σαμιώτικο «μέρα που είναι επιτρέπεται»...

Eλενη Mπιστικα
Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008 08:55

Χρήστος Ανδρεανίδης : Οικιστική Δραστηριότητα

Συντάκτης:

Η τελευταία ένταξη στο κτηματολόγιο των πρωτευουσών των νομών της χώρας έφερε στην επιφάνεια της συνείδησης μου πολλά οικιστικά θέματα που με απασχόλησαν το νου από το απώτερο και εγγύς παρελθόν. Από την δικτατορία ακόμα ήταν θέμα η παράνομη οικοδομική δραστηριότητα στις παρυφές των πόλεων για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος φουκαράδων που είχαν ή έψαχναν πλάτες στις ελεγκτικές αρχές του αστυνομικού και στρατιωτικού κράτους. Όσοι δεν είχαν ή δεν ήθελαν πλάτες του αστυνομικού κράτους δεν μπορούσαν ούτε στην Γερμανία να πάνε και ποτέ δεν σκεφτόταν να υλοποιήσουν παράνομες οικοδομικές πράξεις.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:23

Απουσίες

Συντάκτης:

Έρχεται αύριο στο Κιλκίς ο Γιώργος Σουφλιάς ή ο Γιώργος Αλογοσκούφης σε εκδήλωση της Ν.Δ. Γιατί να μην προσκληθούν και να μην παραστούν οι δήμαρ5χοι που πολιτικά πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ; Όταν κατήλθαν στις εκλογές μήπως δεν απευθύνονταν στο σύνολο των δημοτών τους; Ή μήπως θα υποστούν κατάθλιψη αν ακούσουν όσα οι κυβερνώντες εκτιμούν ως έργα τους και όσα καταλογίζουν ενδεχομένως στο «κόμμα τους»;

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:06

Εκεί παραιτούνται

Συντάκτης:

Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης Κύπρος Χρυσοστομίδης υπέβαλε την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο Δ. Χριστόφια.
Προηγήθηκε μια πρώτη παραίτηση που δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο, αλλά ο κ. Χρυσοστομίδης επέμεινε με δεύτερη παραίτηση.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 04:06

Έκπληκτοι ως μωροί

Συντάκτης:

Αν τα παιδιά μας βγήκαν στους δρόμους επειδή κλείσαν οι δικοί τους δρόμοι, να θυμόμαστε πάντα:
Η κομματοκρατία και επομένως η αναξιοκρατία δεν προήλθε εξ ουρανού. Εμείς επιβραβεύουμε εκείνους που όταν έρχονται στην εξουσία αλλάζουν μέχρι και τις διοικήσεις των γηροκομείων….
Να θυμόμαστε πως εμείς υπερψηφίζουμε εκείνους που υπόσχονται τα πάντα χωρίς να κάνουν τον κόπο να μας πληροφορήσουν πως χωρίς φόρους θα μεριμνούν για τους φτωχούς και τους αδύναμους, για την παιδεία και την υγεία…

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 04:03

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:

Οι αγωνιστές δεν φοράνε κουκούλες. Δεν φορούσανε ποτέ, όσο δύσκολες συνθήκες κι αν είχαν να αντιμετωπίσουν.
+
Δεν φοβούνται να δείξουν το πρόσωπό τους, γιατί το δίκιο το έχουν με το μέρος τους και το ξέρουν. Γιατί αγωνίζονται να ανατρέψουν αυτό το σάπιο σύστημα. Γιατί αγωνίζονται για να ανοίξει ο δρόμος μιας πραγματικής ανατροπής προς όφελος της εργατικής λαϊκής εξουσίας.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 04:02

Χρήστος Ανδρεανίδης : Μοναστηροτοπογραφική

Συντάκτης:

Στο άκουσμα της είδησης της σύνταξης του τοπογραφικού διαγράμματος για την δασική έκταση της Ουρανούπολης από καλόγερο τοπογράφο με ανεβοκατέβαιναν σε πρώτη χρήση αμέτρητα θέματα που αγιασμένα συμβαίνουν στην Ελλάδα μας με προεξέχον την Ναοδομία που γέννησε και τον τίτλο του κειμένου αυτού. Η Ναοδομία είναι αδιάφορη για τους πολεοδομικούς κανόνες και νόμους που παρακολουθούν οι κατά τόπους πολεοδομικές υπηρεσίες του Ελληνικού κράτους.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 03:51

Με ποιους πας …

Συντάκτης:

Ακόμα κι ένας Βενιζέλος μπορεί να λέει κοινοτυπίες σε μια εποχή που απαιτεί τόλμη και ρηξικέλευθες τομές σε μια πατρίδα που επί ποινή πνιγμού απαιτεί τον ζωογόνο σκέψη των καλύτερων παιδιών της. Η Ελλάδα βουλιάζει και η πολιτική της ηγεσία αποδεικνύεται τραγικά ανάξια των καιρών και των αναγκών της. Η μεν κυβέρνηση εξεμέτρησε το ζην, η δε αξιωματική αντιπολίτευση κινείται σε βραδείς ρυθμούς του “ώριμου φρούτου”.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 08:03

Στο γραφείο του για τις ευχές ο Σάββας

Συντάκτης:

Στο γραφείο του παρέμεινε την περασμένη Παρασκευή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Κιλκίς Σάββας Τσιτουρίδης, δεχόμενος όλη ημέρα τις ευχές παραγόντων και πολιτών του νομού.
Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο αγαπητός πατέρας του, Κυριάκος, δεν του απέτρεψαν κάθε σκέψη για οτιδήποτε άλλο.
Τις ευχές μας για καλή ανάρρωση και δύναμη.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 08:01

Οι μόνοι αποτελεσματικοί

Συντάκτης:

Η Αθήνα καίγεται για τέταρτο βράδυ. Η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, όλες οι μεγάλες πόλεις. Οι μαθητές διαμαρτύρονται, οι αντιεξουσιαστές πετροβολούν το κράτος και οι βάνδαλοι πλιατσικολογούν. Οι ζημιές ανύποπτων πολιτών μετριούνται σε δισεκατομμύρια ευρώ. Και η ζημιά στην εθνική οικονομία από τον διεθνή διασυρμό τεράστια.