Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 12:48:56 πμ
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 12:48

Θανάσης Χατζημητάκος : ΟΔΟΙ ΚΙΛΚΙΣ

Συντάκτης:

Οδός Μοναστηρίου. Είναι η σημερινή οδός Πολυτεχνείου, που στα 1928 από οδό βασιλίσσης Σοφίας την ονόμασαν Μοναστηρίου “για την ιστορική σημασία της πόλης αυτής στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα”, σημειώνει στο βιβλίο του ο Βαφειάδης (σελ. 101).

Δεν είναι λίγα τα ζητήματα εκείνα που συχνά σχετίζονται με την  Ενωμένη Ευρώπη, μέλος της οποίας είναι και η χώρα μας. Το πόσο «ενωμένη», ωστόσο,  μπορεί να θεωρηθεί μια ένωση, όταν οι χώρες - μέλη της - δεν έχουν την ίδια αντίληψη σε θεμελιώδη ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και οικονομίας, είναι κάτι το συζητήσιμο.

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 12:41

Που είναι τα διαπλεκόμενα;

Συντάκτης:

Αν εξαιρεθούν κάποιες αιχμές και ανάλογες απαντήσεις μέσω «κύκλων» ετούτη η εκλογική μάχη για την ανάδειξη του νέου γαλάζιου αρχηγού, θα ξενερώσει το Πανελλήνιον.
Εθισμένοι από ανάλογες εκστρατείες προ διετίας αναμέναμε να πληροφορηθούμε τους προστατευόμενους των διαπλεκομένων, τους υποστηριζόμενους από ξένα και ντόπια συμφέροντα και πάντας όσους δύναται η φαντασία των μονομάχων να επικαλεστεί και να εφεύρει.
Να φωτιστούμε για τους κινδύνους που μας αναμένουν αν επικρατήσει ο ένας ή τα δεινά που επισωρεύονται στα πλευρά του Έθνους αν υπερισχύσει …η άλλη.
Αντ’ αυτών ετούτοι οι γαλάζιοι - και νερόβραστοι - υποψήφιοι μας ταλαιπωρούν αφού διαφωνούν και μάχονται επί θεμάτων διαδικασίας.
Εν τέλει,  ή τα διαπλεκόμενα ξέφτισαν στην Ελλάδα αφού δεν απασχολούν πλέον κανένα ή το σώμα των πολιτών εθίστηκε τόσο με τις σαχλαμάρες που χρειάζεται να εφευρεθούν «σκιάχτρα» νέας κοπής.

Απόλυτα εξοικειωμένα φαίνεται να είναι τα παιδιά ηλικίας 8-15 με τις νέες τεχνολογίες, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Παρατηρητηρίου για την ΚτΠ που διενεργήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2008 σε πανελλαδικό επίπεδο. Διαπιστώνεται ότι το επίπεδο της χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου από τα παιδιά είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τους ενήλικες.

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 14:15

Άχρηστοι

Συντάκτης:

Τα νερά της λίμνης Δοϊράνης υποχώρησαν δραματικά στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν εγκατέλειψαν κι αυτήν ακόμα την προκυμαία που κατασκευάστηκε από τη δεκαετία του ’60 για να παροχετεύει το πλεονάζον νερό της στο κανάλι και επέκεινα στο ποτάμι Αγιάκ ή ποτάμι της Δοϊράνης όπως έχει μετονομαστεί το τούρκικο όνομα του πολύπαθου ποταμού.
Έκτοτε κυβέρνησαν διαδοχικά: Επί τρία και μισό χρόνια η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη. Επί ενάμιση χρόνο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και οχτώ χρόνια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη.
Ακολούθησαν πέντε και μισό χρόνια από την κυβέρνηση της Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή και εσχάτως από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Κλείνουμε οσονούπω δηλαδή 20 χρόνια διακυβέρνησης από δυο κόμματα και τέσσερις πρωθυπουργούς ( ο παρών εξαιρείται διότι είναι πολύ .,..νωπός)
Αναμφίβολα διέφεραν σε πολλά. Σε ένα έμοιαζαν: Επέδειξαν ισοβαρή αδιαφορία για τη σωτηρία της λίμνης με τον εμπλουτισμό των νερών της.
Και οι ημέτερες δυνάμεις αποδείχτηκαν εξίσου ανεπαρκείς για να επιβάλλουν τη σωτηρία της έρμης της Δοϊράνης.

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 14:15

Τεκμήρια και αξιοπιστίας

Συντάκτης:

Η εύκολη συνταγή είναι να επιπέσει η κυβέρνηση στους μικρομεσαίους, να τους βαφτίσει μεγαλομεσαίους και να αυξήσει φορολογικούς συντελεστές ώστε να μαζέψει τα δις που χρειάζεται η χώρα.
Δηλαδή να βαφτίσει μεγαλομεσαίους όσους έχουν εισοδήματα που απλώς επαρκούν για μια αξιοπρεπή ζωή και σε μια λαϊκιστική εκδοχή να πει: Εδώ υπάρχουν εργαζόμενοι με 600 και 700 ευρώ μισό. Εσύ που έχεις οικογενειακό μισθό 2000 και 2.500 και 3.000 ευρώ, είσαι μεγαλομεσαίος. Πλήρωνε τώρα αντί πέντε χιλιάδες, εφτά χιλιάδες φόρο ετησίως! Σημειωτέον μηνιαίο οικογενειακό μισθό 2500 με 3000 ευρώ έχουν χιλιάδες ζευγάρια δημοσίων υπαλλήλων ή επιστημόνων εργαζομένων ή…
Που απλά επιβιώνουν κι όταν σπουδάζουν παιδιά ζορίζονται κιόλας.
Ελπίζουμε η κυβέρνηση να εννοεί όσα είπε πως δεν θα θίξει μικρούς και μεσαίους. Και  τα έσοδα που λείπουν θα τα βρεί από τη τεράστια δεξαμενή της φοροδιαφυγής.
Μέχρι δε την λειτουργία αξιόπιστου μηχανισμού εντοπισμού των εσόδων στην πηγή, ας επαναφέρει τα τεκμήρια διαβίωσης.

«Για μια ακόμη φορά το δελτίο τύπου του δήμου Κιλκίς είναι παραπλανητικό σε σχέση με όσα λέγονται και αποφασίζονται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς. Γίνεται κάθε φορά επιλογή θέματος ή θεμάτων με διατύπωση όπου ο Δήμαρχος είναι πάντοτε ‘’νικητής’’ αυτό δεν προάγει τη δημοκρατία και την έγκυρη πληροφόρηση των συμπολιτών μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Οραμα και Δράση, με επικεφαλής τον κ. Παύλο Πασσαλίδη.

Προς
Πρωθυπουργό
κ. Γιώργο Α. Παπανδρέου

Αγαπητέ πρόεδρε!
Για τη νίκη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και τη δική σου προσωπικά, στις 4 του Οκτώβρη, ένας από τους χιλιάδες Έλληνες κι εγώ, σου εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια. 
Χάρηκα γιατί μέσα στη μουντή πραγματικότητα των καιρών, είδα λίγη αισιοδοξία. Γιατί στο λόγο σου βρήκα ευαισθησία κι ανθρωπιά. Αξίες που δίνουν νόημα στην πολιτική κι ελπίδα στον τόπο.
Μα πιο πολύ χάρηκα, γιατί με τα πρώτα μέτρα που πήρες, έδειξες ότι στα λεγόμενά σου υπάρχει συνέπεια και ειλικρίνεια.  Ότι με λίγα λόγια λες πολλά. Ότι θέλεις να δώσεις φτερά στο συλλογικό όραμα και να θεμελιώσεις μια κοινωνία πάνω στην αξιοκρατία και το δίκαιο.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 08:22

Είναι πολιτικοί

Συντάκτης:

Δέκα και …φεύγα μονάδες κάτω από το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε η μόλις πριν δυο χρόνια κραταιή Νέα Δημοκρατία. Παραιτήθηκε - τα βρίντηξε κανονικά δηλαδή- ο Καραμανλής και τώρα καλείται το κόμμα να εκλέξει το νέο πρόεδρό του. Είδατε πουθενά τους υποψήφιους να θέτουν προ των εκλογέων τους τη θέση τους για τα αίτια της ήττας;
Γενικόλογες αναφορές, σπόντες και μπηχτές ο εις κατά του άλλου και ο διάλογος εξαντλείται στα μείζονα θέματα όπως:
1.Να ψηφίσουν όσοι επιθυμούν, με απλή υπογραφή ένταξης στο κόμμα.
2.Να ψηφίσουν όσοι επιθυμούν χωρίς να υπογράψουν
3.Να ψηφίσουν όσοι κατά …βάθος είναι Ν.Δ.
Ίχνος αυτοκριτικής από τους κορυφαίους. Για τα πεπραγμένα τους ως υπουργών…
Ίχνος αυτοκριτικής από την κ. Μπακογιάννη για την προσφυγή στις κάλπες
Δημόσια τσιμουδιά από τους άλλους δυο που  ο μεν ένας έρριξε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ο δεν άλλος στέρησε τη νίκη από το ίδιο κόμμα το 2000.
Είναι πολιτικοί. Γνωρίζουν ότι η δημόσια μνήμη πάσχει στην Ελλάδα.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 08:48

Τρεις ημεδαποί με έξι κιλά χασίς

Συντάκτης:

Έξι κιλά χασίς, χάπια, μαχαίρια και γεμιστήρας όπλου ήταν η «σοδειά» των ανδρών της Ομάδας Δίωξη Ναρκωτικών που επιχείρησαν την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Παιονίας.
Οι άνδρες της ομάδας αξιοποίησαν πληροφορίες για τη δράση της ομάδας και οργάνωσαν νομότυπες έρευνες σε σπίτια, αποθήκες και οχήματα τριών ημεδαπών 54, 53 και 36 ετών αντίστοιχα.
ΟΙ συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους παραπέμφθηκαν αρμοδίως.