Quantcast
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, 6:32:13 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 08:01

Οι μόνοι αποτελεσματικοί

Συντάκτης:

Η Αθήνα καίγεται για τέταρτο βράδυ. Η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, όλες οι μεγάλες πόλεις. Οι μαθητές διαμαρτύρονται, οι αντιεξουσιαστές πετροβολούν το κράτος και οι βάνδαλοι πλιατσικολογούν. Οι ζημιές ανύποπτων πολιτών μετριούνται σε δισεκατομμύρια ευρώ. Και η ζημιά στην εθνική οικονομία από τον διεθνή διασυρμό τεράστια.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:49

Αναρχικοί και αντιεξουσιαστές

Συντάκτης:

Αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, ακούμε από τα τηλεοπτικά δίκτυα, έκαψαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μισές πόλεις της χώρας.
Το ορθόν θα ήταν να λεχθεί «αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές» Διότι όποιος πετάει μια πέτρα στην τζαμαρία μιας τράπεζας ή το χειρότερο όποιος πυρπολεί μια πολυκατοικία δεν είναι αναρχικός. Ενδεχομένως να το νομίζει, αλλά σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν ισχύει πάντα το «είσαι ό,τι δηλώσεις».

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:39

Στο Ρυθμιστικό της Θεσσαλονίκης τα 2/3 του νομού

Συντάκτης:

Και μια ακόμα είδηση από τη Θεσσαλονίκη με έντονο κιλκισιακό χρώμα.. Στις προτάσεις για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της συμπρωτεύουσαας προτείνεται η ένταξη στο σχέδιο και έξι δήμων του ν. Κιλκίς ! Είναι οι δήμοι στους οποίους η Θεσσαλονίκη «βλέπει» οργανική και αναπτυξιακή σύνδεση και είναι χρήσιμο να τους υπενθυμίσουμε. Γαλλικός, Πικρολίμνη, Ευρωπός, Αξιούπολη, Πολύκαστρο και Κιλκίς.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:37

Εικόνα σου είμαι...

Συντάκτης:

Εικόνα σου  είμαι κοινωνία και σου μοιάζω...
Το είπε ο ποιητής εδώ και δεκαετίες. Το ξαναβρίσκουμε στις μέρες μας εναργέστερα. Η βία που εντοπίζεται στα γήπεδα, στα πανεπιστήμια, στις παρυφές των διαδηλώσεων, η βία που θεωρούμε κάτι σαν ξεκομμένο φαινόμενο από το σύνολο των “υγιώς σκεπτομένων” ή των πολιτικά ορθολογιστών, δεν είναι δυστυχώς η εξαίρεση. Τείνει πλέον να καταστεί κανόνας του πλήθους, της υπολογίσιμης μειοψηφίας ακόμα, αύριο ίσως της πλειοψηφίας.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 11:37

Κατάρρευση εσόδων και λογικής

Συντάκτης:

Η αγορά χρειάζεται τζίρο για να συνέλθει Και μόνο για ψυχολογικούς λόγους οι καταναλωτές απέχουν πλέον από την αγορά. Το τραγικό είναι πως ενώ τα χειρότερα αναμένονται για το 2009, και η συνταγή όλων των διεθνών οργανισμών είναι η τόνωση της ζήτησης δια της αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος, τα δημόσια οικονομικά κινδυνεύουν εξαιτίας της κατάρρευσης των εσόδων.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 11:34

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:

Καλημέρα αδέλφια

Πολλά DVD, CD, βίντεο, κοριοί, υποκλοπές, φίλοι που μαγνητοφωνούν φίλους…
+
Και «παραπλανηθέντες» υπουργοί, εκπρόσωποι κομμάτων και στενοί συνεργάτες πολιτικών αρχηγών που «δεν κατάλαβαν» ή  «δεν είχαν αρμοδιότητα», βουλευτές που υπογράφουν «πονηρές» τροπολογίες και μετά επικαλούνται λόγους..βλακείας. Είναι αυτό που λέμε «Επίπεδο-δάπεδο»…

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 04:33

Κοινωνικό πρόσωπο

Συντάκτης:

Είναι πολλαπλές οι πρωτοβουλίες του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου με τις οποίες δείχνει έμπρακτα το κοινωνικό του πρόσωπο. Η δημόσια έκκληση του προέδρου του Γιάννη Αδαμόπουλου να αποφεύγουν οι καταναλωτές τις επισκέψεις στα Σκόπια, οι εκκλήσεις προς την Πολιτεία να λάβει μέτρα υπέρ της τόνωσης της εσωτερικής αγοράς φανερώνουν μια υπεύθυνη και σκεπτόμενη αντιμετώπιση των συνολικών προβλημάτων του τόπου κι όχι μια στενόκαρδη υπεράσπιση των στενών μονάχα συμφερόντων των μελών του συλλόγου.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:40

Μπορούν, άρα δεν θέλουν!

Συντάκτης:

Το ξαναγράψαμε και τώρα είναι ξανά επίκαιρο. Όταν θέλουν οι κυβερνώντες κάνουν θαύματα υπέρ των αδυνάτων. Επομένως όταν οι ανήμποροι παρά τις κραυγές τους δεν εισακούονται, τούτο σημαίνει πως οι κάθε φορά κυβερνώντες δεν έχουν την πολιτική βούληση να ικανοποιήσουν ένα αίτημα.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:23

Υπέρ πάντων η ενημέρωση

Συντάκτης:

Αν δεν παινέσεις το σπίτι σου, ισχυρίζεται ο θυμόσοφος λαός μας. Και εμείς σπίτι μας έχουμε τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ και την ΠΡΩΙΝΗ. Για να μην πέσουν στο κεφάλι μας λέμε:
Είμαστε εφημερίδες που κυνηγάμε την είδηση.
Υπάρχουμε για να υπηρετούμε την ενημέρωση κι όχι για να προσφέρουμε στους αναγνώστες μας «μασημένη τροφή» από δελτία τύπου και ανακοινώσεις πολιτικών και μη.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 04:04

Παραμεθόριοι λόγω κρίσης

Συντάκτης:

Επί ένα χρόνο δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι «βομβαρδίζουν» την κυβέρνηση επειδή αρνήθηκε στους Κιλκισιώτες το αυτονόητο. Εκείνο το καθεστώς των παραμεθόριων περιοχών που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι οι συνάδελφοί τους άλλων νομών.
Η φθορά για την κυβέρνηση είναι πασιφανής. Κι αν το κόστος της ικανοποίησης του αιτήματος ήταν απαγορευτικό, θα καταλάβαινε κάποιος την καθυστέρηση.