Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 6:22:48 μμ

Ο Λόφος του Αγίου Γεωργίου
Στο Λόφο του Αγίου Γεωργίου συναντάμε τρία μνημεία.
1. Στον περίβολο του Ναού υπάρχει ταφικό μνημείο με μπρούντζινη προτομή του μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκίς κυρού Χαρίτωνος Συμεωνίδη στηριγμένη σε μαρμάρινη στήλη χρώματος μπεζ που έχει την επιγραφή: “Χαρίτων, Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου 1965-1974” (Λάθος το “Κιλκισίου”· η λέξη είναι άκλιτη, του Κιλκίς). Τα οστά του μακαριστού βρίσκονται κάτω από οριζόντια ταφική πλάκα μαρμάρινη πoυ γράφει “Οστεοφυλάκειον”-κακώς με ει, θέλει με ι).

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, το 45,6% των Ελλήνων  χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για αναζήτηση πληροφοριών για ταξίδια και καταλύματα. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που έχουν ακόμη επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι ασφαλές να χρησιμοποιεί κανείς τις υπηρεσίες συναλλαγών μέσω Διαδικτύου. Το Saferinternet.gr σας παροτρύνει να εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα που σας προσφέρεται μέσω Διαδικτύου να κανονίσετε ως την τελευταία λεπτομέρεια τις διακοπές σας με ασφάλεια, έχοντας κατά νου τις παρακάτω συμβουλές.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:05

Καταλαβαίνει κανείς;

Συντάκτης:

Πέρυσι τέτοιο καιρό δήλωναν πως η τιμή του σκληρού σταριού θα σκαρφάλωνε πολύ ψηλά . Σε δημοπρασίες καλοκαιριάτικα του 2008  που προκάλεσαν στην ΕΑΣ Κιλκίς  δόθηκε τιμή μέχρι 26 λεπτά, τιμή που η διοίκηση την έκρινε ασύμφορη.

Το κλείσιμο των υπηρεσιών της ΔΕΗ στην Αξιούπολη προκάλεσε την αντίδραση της δημοτικής αρχής και συνάμα τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Αξιούπολης και της Παιονίας. Απευθυνθήκαμε στο πρώην Δήμαρχο Αξιούπολης Γιάννη Πολυχρονίδη για να σχολιάσει τόσο αυτήν καθ’ εαυτήν την απόφαση της ΔΕΗ όσο και τις αντιδράσεις, κυρίως του δήμου.
Επίσης, με την ευκαιρία αυτή, ζητήσαμε από τον κ. Πολυχρονίδη να τοποθετηθεί επί του μείζονος , όπως εξελίχθηκε, θέματος της συγκοινωνιακής μελέτης στην πόλη της Αξιούπολης, ενός θέματος που προκάλεσε εκρήξεις στο δημοτικό συμβούλιο.

Στους μεγάλους των Αθηνών  επειδή πολλά και χοντρά μάς τα λέτε,  είπα να σας απευθύνω μερικά ερωτήματα. Μιλάτε για κοινωνική δικαιοσύνη, μιλάτε για οικονομία και ισοπολιτείες, δηλαδή και μας δουλεύετε από πάνω; Ο ένας κυβερνάειείκοσι χρόνια, οάλλος κυβερνάει πέντε χρόνια, τι κάνετε ρε παιδιά; Ο ένας στρατηγοτσουκάτισε, ο άλλος ΘεμοΖαχο και τα λοιπά, δηλαδή μόνο αυτοί που κάνουν τις απαγωγές είναι εγκληματίες; Μια ολόκληρη Ελλάδα δουλεύει και σας ταϊζει και χορτασμό δεν έχετε. Εμείς εδώ έξω δουλεύουμε και σας στέλνουμε με τα καφάσια χίλια δύο αγαθά, αυτά που μας δίνετε εσείς δεν μπαίνουν σε καφάσια ούτε σε κουτιά, τα πορνεία που έχετε ιδρύσει και λειτουργούν δεν χορταίνουν κοιλιά, ούτε και οι εθελοντές της οδού Συγγρού. .

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:31

Περί Αξιού

Συντάκτης:

Πλατύρροος με τα καλύτερα, τα καθαρότερα νερά του κόσμου ο Αξιός. Δεν εκθειάζουμε το ζωογόνο ποτάμι εμείς. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα  δεν φείδεται ευφάνταστων λογικών σχημάτων για να επαινέσει το ποτάμι, το θεϊκό ποτάμι που μέχρι και γιούς του - τότε τα ποτάμια έσμιγαν με νύμφες και νεράιδες και γεννούσαν ήρωες- έστειλε στον Τρωικό πόλεμο.
Τότε το ποτάμι είχε και πολλά νερά - πλατύρροος γαρ- και καθάρια, τα καλύτερα του κόσμου.
Τα καταφέραμε οι επιγενόμενοι να καταστήσουμε τα ποτάμια μας ξεροπόταμους και να τα  βρωμίσουμε συνάμα.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:28

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:

Δεν θα ξεγελάσουμε τον λαό όπως ο Καραμανλής, είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης στο Κιλκίς. Το ξέρουμε, το ξέρουμε. Θα τον ξεγελάσετε όπως ξέρετε εσείς ως ΠΑΣΟΚ. Με τα «σύντροφοι και συντρόφισσες», με τα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» και με την «πράσινη ανάπτυξη».
Π
Εδώ «πήρε φωτιά ο κώλος μας» και αυτοί έχουν σαν πρώτο μέλημα τους, την… «πράσινη ανάπτυξη». «Άντε να πρασινίσουμε, και πράσινα να σμίξουμε, κι από την πρασινάδα μας να φάει κι αγελάδα μας» που τραγούδησε και ο «γελωτοποιός της Ρωμιοσύνης» ο Χάρυ Κλιν.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:25

Παναγιώτης Αμοιρίδης: Δέκα χρόνια κοσκινίζουν!

Συντάκτης:

Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κιλκίς κ. Π. Τονικίδης ανακοινώνει την ανακήρυξη του 2009 σαν «Έτους Τοπικής Αγοράς του Νομού Κιλκίς». Μας απασχόλησε σα θέμα στο Δ.Σ. ακόμη από το καλοκαίρι του 2008 και απέκτησε μεγαλύτερη σκοπιμότητα υλοποίησης καθώς προέκυψε η διεθνής κρίση. Από εκεί και μετά, σε κάθε σχεδόν συμβούλιο γινόταν μνεία της δράσης αυτής από τον κ. Τονικίδη. Aναμέναμε τα χειροπιαστά μέτρα και δράσεις που θα το αποτελούσαν και καθώς δε γινόταν τίποτε χτυπούσαμε το καμπανάκι γιατί ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει κάποια χειροπιαστή στήριξη της αγοράς και ο καιρός περνάει.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:21

Στις πλάτες του αγρότη…

Συντάκτης:

Στις πλάτες του αγρότη…
Ο Θεός έπλασε τον κόσμο και τον φόρτωσε στις πλάτες του αγρότη…Από τη δεκαετία του ’60, όταν και πρωτοείπε την αλήθεια αυτή ο αείμνηστος Γέρος της Δημοκρατίας, πολλά άλλαξαν. Σύμπας ο κόσμος άλλαξε, φευ όμως παρέμεινε αμετάβλητη η θέση του αγρότη. Ανοργάνωτος και με δική του ευθύνη ο αγρότης και σήμερα παραμένει έρμαιο των διαθέσεων της εταιρείας  που του πουλάει φάρμακα, λιπάσματα, μηχανήματα και της εταιρείας που του αγοράζει τα προϊόντα του.

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009 07:17

Εσωτερικές Διευθετήσεις

Συντάκτης:

Δεν προάγουν το κύρος του στρατού ετούτα τα μικροπολιτικά παιχνίδια. Να μεταφέρεις από χωρίου εις χωρίον τις στρατιωτικές μονάδες για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων που ελάχιστη σχέση έχουν με την ορθολογική λειτουργία του στρατού.
Διότι, ας βρει κάποιος ένα λόγο για τον οποίο πρέπει να μεταφερθούν από την Αργυρούπολη στο στρατόπεδο Καμπάνη οι δυο μονάδες της 71ης Ταξιαρχίας.