Quantcast
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 5:02:05 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:08

Χρήστος Καναρόπουλος : Μάθημα Ζωής

Συντάκτης:

«Ένα άτομο γυρίζει σπίτι από την εργασία αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος , για να βρει τον πέντε ετών γιο του να τον περιμένει στην πόρτα.
ΥΙΟΣ: «Μπαμπά , μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;»
ΠΑΤΕΡΑΣ: «Ναι βεβαίως, τι είναι;»
ΥΙΟΣ: «Μπαμπά, πόσα παίρνεις στη μια ώρα; »
ΠΑΤΕΡΑΣ:  «Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο πράγμα;» ρώτησε θυμωμένα.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:06

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:

Καλημέρα αδέλφια
Ακόμη και η (αριστερή) «Αυγή» πανηγύρισε για τη νίκη Ομπάμα, πιστή στο   ρόλο καλλιέργειας αυταπατών.  Όπως είχε διαφημίσει και την νίκη Κλίντον. Μην ξεγελιέστε αδέλφια επειδή εκλέχθηκε μαύρος στο Λευκό Οίκο. Και ο Κόλιν Πάουελ και η Κοντολίζα Ράις (ή Ριζού) μαύροι είναι. Μαύρος λύκος-άσπρος λύκος, πάντως λύκος είναι. Στην ουσία άλλαξε η βιτρίνα του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού. Ανακαινίστηκε. Το μεγάλο κεφάλαιο επένδυσε ένα πακτωλό χρημάτων στο χρώμα της φτώχειας, αλλά στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να κυβερνά η αστική τάξη, το σκληρό μονοπωλιακό κεφάλαιο, το στρατιωτικό-πολιτικό σύμπλεγμα που σπέρνει δυστυχία στο κόσμο.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:25

Να τιμωρείται η άγνοια

Συντάκτης:

Είναι εξοργιστικό να ακούς κυβερνητικούς παράγοντες - κάθε εποχής- να διατείνονται πως δεν γνώριζαν για το σκάνδαλο, δεν είχαν ενημερωθεί για τις κοινωνικές αντιδράσεις, δεν ήξεραν πως μια απόφασή τους ή μια κυβερνητική απόφαση συνολικά, προκαλούσε τριβές και κοινωνικές εντάσεις.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 07:16

Κοινωνικό πρόσωπο

Συντάκτης:

Εκστρατεύουν τώρα τα κόμματα εξουσίας κατά των τραπεζών για να πείσουν τις διοικήσεις τους να ρίξουν τα επιτόκια και μαζί να ρίξουν χρήμα στην αγορά.
Εκστρατεύουν διότι πρέπει κυρίως να αποδείξουν στο εκλογικό σώμα την ευαισθησία τους. Και να εξασφαλίσουν την ψήφο του κοσμάκη στις επικείμενες εκλογές.
Προσχηματικός ο αγώνας τους. Προσχηματικός διότι γνωρίζουν εδώ και χρόνια την πολιτική των τραπεζών. Οι οποίες κάθε χρόνο ανακοινώνουν τεράστια κέρδη.
Από τον κοσμάκη τα αντλούν αυτά τα κέρδη. Από τη δυσανάλογη διαφορά επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων. Αγοράζουν φθηνά και πουλάνε ακριβά το χρήμα, οι τράπεζές μας. Βρίσκουν εξάλλου και πολιτικούς που σιωπούν χρόνια τώρα.
Και τώρα που χάλασαν τον κόσμο τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 11:34

Περί καπιταλισμού

Συντάκτης:

Κατρακυλούν τα επιτόκια σε όλο τον κόσμο. Στην Ιαπωνία κοντεύουν να γίνουν …αρνητικά. Σε πληρώνουν για να σε δανείσουν. Μοναδική εξαίρεση η Ελλάς. Οι Τράπεζές μας όταν ανέβαιναν  τα επιτόκια με τα οποία δανείζονταν αλματωδώς ανέβαζαν τα δικά τους επιτόκια χορηγήσεων, αλλά τώρα που πέφτουν τα επιτόκια με τα οποία δανείζονται συνεχίζουν, λόγω κεκτημένης …βουλιμίας,  να  αυξάνουν τα επιτόκια στους δανειολήπτες.
Η τιμή του αργού κατήλθε και από τα 60 δολάρια το βαρέλι. Υποδιπλασιάστηκε σε σχέση με τα 145 δολάρια προ εκατό ημερών. Αλλά η τιμή στα πρατήρια δεν λέει να ξεκολλήσει αισθητά από το ευρώ/ λίτρο.
Ιδού  ελληνικός καπιταλισμός όπως μεγαλουργεί επί ημερών του κατ’ εξοχήν καπιταλιστικού κόμματος.
Οι Γάλλοι αναπολούσαν τη δημοκρατία με μια εξόχως ειρωνική φράση όταν ζούσαν την παρακμή της: «Τι ωραία που ήταν η Δημοκρατία στα χρόνια της Αυτοκρατορίας».
Τηρουμένων των αναλογιών αναπολούμε σήμερα: «Τι ωραίος που ήταν ο καπιταλισμός στα χρόνια του σοσιαλισμού»!

Το 1979 ο τότε Υφυπουργός Αχιλέας Καραμανλής εγκαινίαζε τη θεμελίωση του κλειστού Εθνικού Γυμναστηρίου Νεάπολης στο πρώην Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη. Κάποια στιγμή απευθύνθηκε στον υφυπουργό ο Δήμαρχος Νεάπολης αείμνηστος Αλέκος Μπινιώρης και του ζήτησε να χαιρετήσει και αυτός στην εκδήλωση οπότε ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Α. Καραμανλής: Γιατί  θέλετε να μιλήσετε, τι θα πείτε κ. Δήμαρχε;
Μπινιώρης: Δήμαρχος του τόπου είμαι και εξ άλλου συμβάλλαμε και εμείς σαν Διοίκηση του Δήμου στη έγκριση κατασκευής του κλειστού.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:51

Δεν ξεχνά

Συντάκτης:

Στη Βουλή και εγγράφως πρέπει να είναι σοβαρός. Κι όταν ερωντάται να απαντά με σωφροσύνη. Έτσι και έπραξε ο κ. Ιωαννίδης στην ερώτηση των δυο βουλευτών του Κ.Κ.Ε. για την αποπεράτωση του κλειστού κολυμβητηρίου.
Θα το δημοπρατήσουμε, δεσμεύτηκε εγγράφως.
Βεβαίως από τις δεσμεύσεις ουδείς έπαθε τίποτε εν Ελλάδι. Κι όταν μας επισκέφτηκε ένα μήνα αργότερα, ανήμερα της εθνικής επετείου, διέπραξε ασχήμιες και μάλιστα στις επετειακές εκδηλώσεις.
Να έρθει να τα πληρώσει το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στον έκπληκτο Δήμαρχο του Κιλκίς.
Αντίδραση βγαλμένη μέσα από τις κερκίδες, όπου τα πλήθη τω οπαδών κραυγάζουν.
Προφανώς δεν είναι όλοι οι υπουργοί σαν τον κ. Ιωαννίδη. Ούτε συμπεριφέρονται όπως ο πρώην προπονητής μπάσκετ. Αλλά…
Αλλά είναι μερικοί σαν τον κ. Ιωαννίδη που δικαιώνουν τους φανατικούς της άλλης πλευράς, όταν αποφαίνονται δια βοής: ο λαός δε ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.
Και να θέλει να ξεχάσει δηλαδή, δεν τον αφήνουν υφυπουργοί όπως ο κ. Ιωαννίδης.

Συνηθίζουμε να ελεεινολογούμε την πολιτική ζωή των ΗΠΑ εμείς οι Έλληνες φωτοδότες του δυτικού πολιτισμού.
Υποτίθεται πως εμείς ασχολούμαστε με την ουσία της πολιτικής κι εκείνοι με το σόου, το θέαμα, το ευτελές, όταν βέβαια δεν τους κατηγορούμε ως τους «φονιάδες των λαών».
Ωστόσο οι πρωταγωνιστές της σημαντικότερης μεταπολεμικά εκλογικής αντιπαράθεσης στις ΗΠΑ και κατ’ επέκταση το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, έδωσαν ένα μάθημα συνολικά στους Ευρωπαίους και κατά μείζονα λόγο στους μονίμως εκτροχιασμένους συνέλληνες πολιτικούς.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:23

Απρέπεια

Συντάκτης:

Ήταν τουλάχιστον πολιτικά απρεπής η συμπεριφορά των διοργανωτών της ημερίδας για τον Βοτανικό Κήπο που επέλεξαν να μην διαβάσουν ένα σύντομο χαιρετισμό του Υφυπουργού Κ. Κιλτίδη.
Απρεπής και συνάμα αντιπαραγωγική. Αν η διοργάνωση αποσκοπούσε στην ενημέρωση περί τη λειτουργία και τη συνέχισή της υπό οποιοδήποτε νομικό καθεστώς οι διοργανωτές ώφειλαν να ενημερώσουν και για τις αποφάσεις και θέσεις του Υπουργείου ώστε να κριθούν από τους συμμετέχοντες.
Η εξήγηση περί «έλλειψης χρόνου» για ένα τρίλεπτο χαιρετισμό του καθ’ ύλην αρμόδιου υφυπουργού είναι σχεδόν κωμική όταν αφορά σε μια δίωρη εκδήλωση.
Μπορούμε να αντιληφθούμε ότι οι διοργανωτές δεν τρέφουν τα καλύτερα αισθήματα ή την καλύτερη άποψη - και δικαίωμά τους- για τον κ. Κιλτίδη και την προσφορά του στον Βοτανικό Κήπο.
Αλλά ακόμη και σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα αποτελούσε πράξη έξυπνη να διαβαστεί το κείμενο με τις θέσεις του «αντιδίκου» ή του αντιπάλου. Πόσο μάλλον σε μια ημερίδα.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:10

Τρεις το λάδι…

Συντάκτης:

Πέρυσι λοιπόν που όντως ξεκίνησε μια φρενήρης πορεία αύξησης της τιμής του σίτου, την ακολούθησε αντίστοιχη αύξηση της τιμής του ψωμιού. Και σε κάθε ερώτηση ή παράπονο που διατυπώνονταν η απάντηση παρέπεμπε στη γενεσιουργό αιτία.