Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, 10:14:21 μμ

Γράφει ο Τάσος Γιοβανούδης. 

Το έθιμο, όπως το περιγράφω, πραγματοποιείται στο Πολύκαστρο Κιλκίς και στη Μεσσούνη Κομοτηνής. Με μικρές διαφορές, συνήθως στα τοπικά πανηγύρια, τελείται από τους απογόνους όλων των χωριών της επαρχίας Καβακλή της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Γράφει ο Μπαγκατουρίδης Οδυσσέας, Οικονομολόγος, Μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς.

Την ώρα που ξεκίνησα να γράφω αυτές τις γραμμές, από το Υπουργείο Εργασίας ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων ματαιώνεται γιατί… πιάστηκε η κυβέρνηση με την γίδα στην πλάτη.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 13:03

Διακοσμούμε τους άδειους τοίχους του σπιτιού μας

Συντάκτης:

Το σπίτι μας είναι ο χώρος στον οποίο περνάμε όλοι μας τη ζωή, αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και χαιρόμαστε με τις επιτυχίες. Για τον λόγο αυτό νιώθουμε την ανάγκη, οι χώροι του να είναι όμορφα διακοσμημένοι και να αντιπροσωπεύουν αυτό που πραγματικά είμαστε, την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα μας.

Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 20:07

Βιομηχανικό στυλ μπάνιου...

Συντάκτης:

Ο χώρος του μπάνιου στο σπίτι μας είναι καλό να ακολουθεί σε στυλ και διακόσμηση τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού, ώστε να δημιουργείται κατ’ αυτόν τον τρόπο η επιθυμητή αρμονία στην οποία στοχεύουμε όταν ξεκινάμε να διακοσμούμε το σπίτι μας.

Αν λοιπόν για το υπόλοιπο σπίτι έχουμε επιλέξει το βιομηχανικό στυλ διακόσμησης, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε ανακαίνιση μπάνιου DynamicHome, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια αίσθηση συνέχειας και ολοκλήρωσης στο σπίτι μας.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Το Πάσχα - Λαμπρή επί το ελληνικότερον - αποτελεί ακόμη μία χριστιανική γιορτή, που για να επιβληθεί χρησιμοποίησε προχριστιανικές παραδόσεις και έθιμα. Η Λαμπρή είναι αρχαιοελληνική λέξη, που εντάχθηκε στη χριστιανική τελετουργία.

 Η Βυζαντινή εκκλησιαστική υμνογραφία χρησιμοποιεί λέξεις όπως, «λαμπρυνθώμεν» και «λαμπροφόρος».

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 20:56

Ανάσα καλοκαιριού στην κρεβατοκάμαρά μας

Συντάκτης:

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών κι εμείς, όπως κάθε χρόνο, το περιμένουμε με ανυπομονησία. Ο χειμώνας σταδιακά αποχωρεί, ο ήλιος κάνει την εμφάνισή του κι εμείς ετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι. Και μέσα σε αυτές τις ετοιμασίες βρίσκεται και η διάθεσή μας για αλλαγές στο σπίτι μας και πρώτα απ’ όλα στην κρεβατοκάμαρά μας.

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 20:34

Σκόρπιες σκέψεις

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.

Στην γλώσσα μας καθιερώθηκαν πολλές μονολεκτικές ή περιφραστικές εκφράσεις που δείχνουν το πέρασμα από μια εποχή σε άλλην είτε καλύτερη είτε χειρότερη. Στη θρησκευτική μας πορεία έχουμε το ‘’προ και μετά Χριστόν’’, στην ιστορική μας πορεία έχουμε το ‘’πριν και μετά την καταστροφή’’ εννοώντας βέβαια την καταστροφή του 22, έχουμε επίσης το ‘’προπολεμικά και μεταπολεμικά’’ εννοώντας τον πόλεμο του 40 και τόσα άλλα…

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 20:29

Το τελευταίο Πάσχα με τον νουνό μου

Συντάκτης:

Φέτος προγραμματίσαμε, μετά από πολλά χρόνια, να κάνουμε οικογενειακώς Πάσχα στο χωριό μας.

Καλός ο προγραμματισμός, αλλά καλύτερη η υπακοή στην επιτακτική ανάγκη της εποχής,  του περιορισμού στο σπίτι μας. Προέχει η προστασία του κοινωνικού συνόλου. Με υγεία του χρόνου θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό. Φέτος ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.

Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 11:00

Αναστάσιμες ευχές του Στέφανου Παραστατίδη

Συντάκτης:

O πατριωτισμός μέχρις εχθές ήταν η εθνική μας περηφάνεια.

Σήμερα είναι να αναλάβουμε την ευθύνη να κρατήσουμε τον διπλανό μας ζωντανό.

Ο ηγέτης μέχρις εχθές ήταν αυτός που έλεγε όσα θέλαμε ν΄ ακούσουμε.

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 10:24

Η Άνοιξη θα ξανάρθει! Υπομονή

Συντάκτης:

Γράφει η Άννα Νικολαΐδου.

Σ’ αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, του covid 19 βρεθήκαμε όμηροι στα ίδια μας τα σπίτια.