Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 7:24:12 πμ

Στην πρώτη έκδοση της εφημερίδας «γνώμη» του Κιλκίς  το 2004 μου ζητήθηκε, από τον φίλο Κώστα Χαραλαμπίδη,  να γράψω ένα άρθρο-σχόλιο. Ανταποκρίθηκα και έγραψα το άρθρο «Το Κιλκίς της πίκρας μας των ψευδαισθήσεων και των οραμάτων μας». Το θέμα αναφερόταν στα πολλά προβλήματα του Κιλκίς που εξαγγέλλονται και δεν αρχίζουν ή όταν αρχίζουν δεν λένε να τελειώσουν και για την υποκρισία των αιρετών αρχόντων της κεντρικής εξουσίας και της αυτοδιοίκησης.

Για να μη νομίσουν οι συμπολίτες ότι μοναδικός μου στόχος είναι να πάω κόντρα στο Δήμαρχο Κιλκίς Σισμανίδη παραθέτω παρακάτω δύο προτάσεις που έκανα στη Δημοτική Αρχή τον Ιανουάριο του 2016

Ήταν ένα ήσυχο, συνηθισμένο φθινοπωρινό μεσημέρι, λίγο πριν την μεσημβρινή διακοπή του καθημερινού ιατρείου στην Καπέτα 14, στο Κιλκίς, εκείνου με τις σκάλες. Σχεδόν αθόρυβα άνοιξε η πόρτα του γραφείου και φάνηκε δειλά, δειλά η σιλουέτα του γνωστού σε μένα από το αγροτικό ιατρείο της Τερπύλλου  Θεόφιλου Σ.

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 19:48

Θ. Παυλίδης: Το σχόλιό μας

Συντάκτης:

ΠΡΟΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ
ΤΣΑΝΤΑΚΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΛΚΙΣ

Αγαπητέ Αντιδήμαρχε Τσαντάκη, ακόμη να μπει στην διασταύρωση Ακρίτα η οδική πινακίδα ΠΡΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ. Δεν χρειάζεται να επισημάνει κανείς, πόσο χρήσιμη είναι η πινακίδα, ιδίως για τους Κύπριους αδελφούς επισκέπτες.

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 19:45

Φαρσοκωμωδία

Συντάκτης:

Του Δημήτρη
Ιωαννίδη. 

 

Θα ήθελα να μοιραστώ με τους αγαπητούς αναγνώστες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ το παρακάτω «αρθράκι» του Δ/ντή της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (10-11/Ιουνίου) και εξαίρετου αρθρογράφου Παναγιώτη Λαμψία, που, περιγράφει με τόσο γλαφυρό ύφος τα έργα και τις ημέρες των κυβερνώντων που καταντά τελικά, ως φαρσοκωμωδία.
«Αν αποφασίσει κανείς να παρακολουθήσει τα όσα λένε και πράττουν οι Κυβερνώντες ακόμη και τώρα με τον τρίτο χρόνο διακυβέρνησης θα χρειαστεί σίγουρα τη βοήθεια της επιστήμης.

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 19:43

Το Άγος

Συντάκτης:

Του Ανδρέα Μακρίδη. 

 

Η εικόνα πριν μερικά χρόνια, θα έμοιαζε με ανέκδοτο: Ένας Έλληνας πρωθυπουργός απ' την Αριστερά, μαζί με έναν Πρόεδρο της Κύπρου προερχόμενο απ' την ακροδεξιά, υποδέχονται τον σκληροπυρηνικό πρωθυπουργό του Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη, για να συντονίσουν τα βήματά τους στην ενεργειακή συνεργασία. Η οικονομική κρίση προσγειώνει ραγδαία τη χώρα και τους πολίτες της στην ωμή πραγματικότητα – κι οι ιδεαλιστές που ονειρεύονταν την διεθνή απομόνωση του Ισραήλ, εξωθούνται οι ίδιοι στο περιθώριο.

Γράφει ο Αναστάσιος Αμανατίδης.

(Χαιρετισμός, δι’ εκπροσώπου, Χρήστου Σαμουηλίδη, τιμώμενου προσώπου στο φεστιβάλ ποντιακών χορών, ‘’Χρήστος Σαμουηλίδης’’, που έγινε στο Κιλκίς το Σάββατο 17. 5. 2017, αφιερωμένο από την ΠΟΕ στον Κιλκισιώτη Ιστορικό, που … δεν εκφωνήθηκε λόγω…, τον λόγο έχουν οι τοπικοί διοργανωτές…).

Σήμερα, σ’ ολόκληρη την Ευρώπη ο διάλογος για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντείνεται. Εξήντα χρόνια μετά τη Συνθήκη της Ρώμης, που αποτέλεσε το θεμέλιο της δημιουργίας της ενωμένης Ευρώπης, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα διέρχεται περίοδο μεγάλων προκλήσεων

Του Νίκου  Σιάνα. 

 

Με τους βαλκανικούς πολέμους του 1912-13 τερματίστηκε η οθωμανική κυριαρχία στην Ευρώπη, πλην της Ανατολικής Θράκης, και άλλαξε εντελώς ο πολιτικός χάρτης των Βαλκανίων. Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 1912 όταν η Βουλγαρία και η Σερβία με την ενθάρρυνση της Ρωσίας υπέγραψαν στη Σόφια συνθήκη συμμαχίας. Τον Μάιο του 1912 ο πρωθυπουργός Ελ. Βενιζέλος υπογράφει συνθήκη συμμαχίας με την έως τότε αντίπαλο Βουλγαρία. Είχε προηγηθεί η πολεμική προετοιμασία η οποία φάνηκε σύντομα στα πεδία των μαχών και «ξάφνιασε» τους βαλκάνιους  συμμάχους. Οι επιχειρήσεις του ελληνικού στρατού άρχισαν στις 6 Οκτωβρίου με την μάχη της Ελασσόνας.

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 10:33

Έκλεισε τις πόρτες του ένα ακόμη σχολικό έτος

Συντάκτης:

Του Δημήτρη
Ιωαννίδη. 

 

Ένα ακόμη σχολικό έτος έφτασε στο τέλος του για μαθητές, γονείς και δασκάλους. Για Μαθητές με τους γνωστούς πανηγυρισμούς για το τι θα επακολουθήσει όλο το ελληνικό καλοκαίρι ξεγνοιασιάς που έρχεται και την απαλλαγή από το σφιχταγκάλιασμα των βιβλίων και όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ιδιότητα του μαθητή.