Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 12:01:45 μμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Γράφει ο Δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης.

Την περίοδο αυτή το ενδιαφέρον της πολιτικής επικαιρότητας,  εστιάζει στις   επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Οι συναντήσεις και οι συζητήσεις για την κατάρτιση των  ψηφοδελτίων κυριαρχούν και οι συζητήσεις είναι φυσικό να περιστρέφονται στο ποιός είδε ποιόν, ποιος πήγε με ποιόν και τι συμμαχίες έγιναν ή θα γίνουν. Ακούγονται και σωστά και λάθη. Είναι φυσιολογικό και μέσα στη ζωή.  

Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 10:11

Και μη χειρότερα!

Συντάκτης: Κωνσταντινίδης Νίκος

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός συγγραφέας.

Αν σε κάτι ξεχώριζε διαχρονικά η Αριστερά ήταν το πολιτικό της ήθος. Ήταν οι πνευματικοί  της άνθρωποι. Στις μέρες μας λείπει αυτή η Αριστερά. Λείπει η Αριστερά του Ρίτσου, του Λειβαδίτη, του Αναγνωστάκη, του Βάρναλη, του Λουντέμη, του Θεοδωράκη, του Καστοριάδη...

Φίλες και φίλοι,

Ο Δήμος Κιλκίς σύμφωνα με την απογραφή του 2021 έχει μειωθεί κατά 12,5% την τελευταία 10ετία. Παράλληλα συρρικνώθηκε και το βιοτικό επίπεδο όσων παραμένουν στον τόπο τους.

Εν τούτοις αυτοί που διοίκησαν και διοικούν τον Δήμο αυτήν την 10ετία, δεν παρουσίασαν κανένα έργο πνοής, καμία δράση, καμία παρέμβαση και καμία πίεση προς την κεντρική εξουσία ώστε να σταματήσει η φυγή των δημοτών και να επιστρέψουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 20:05

Βασ. Αθανασιάδης: Ανατολικορωμυλιώτες το 1936

Συντάκτης:
Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης: Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι μία ολόκληρη ιστορία. 

    Δύο οικογένειες Ανατολικορωμυλιωτών η μία από το Σιναπλή και η άλλη από τις Καρυές, έσονται εις οικογένεια μία.
   Ο Βάιος Μελικούδης νέος, θα μείνει χήρος λόγω θανάτου της συζύγου του Ασήμως το γένος Γκαντίδη, κάτοικος Πολυκάστρου και η Αντωνία Παπαχριστούδη, Καρυώτισσα.

Την Τρίτη 1η Αυγούστου ο Δήμαρχος Παιονίας Κ. Σιωνίδης συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, κυρίους Τζούρτζο και Δουλκερίδη, επισκέφτηκε τον Υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης κύριο Δημήτρη Παπαστεργίου .

Εκδόθηκε δελτίο τύπου με την ανάλογη φωτογραφία και μας ενημερώνουν ότι μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και το κλείσιμο του ταχυδρομικού γραφείου Γουμένισσας. Του εξέθεσαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κατάργησή του. Αντί να μας μεταφέρουν θετικές απαντήσεις από τον κύριο Υπουργό είδαμε στο διαδίκτυο αναρτήσεις απόφασης για την δημιουργία πρακτορείου Β' τύπου για την εξυπηρέτηση της Δημοτικής μας ενότητας.

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023 21:39

Περί αισχροκέρδειας τιμών ολίγα τινά

Συντάκτης: Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Είναι ν’ απορεί κανείς…. Κοροϊδεύουν συνειδητά τον κόσμο και παίζουν με τον πόνο του ή διακατέχονται από παχυλή άγνοια;

Και τι από τα δύο είναι χειρότερο;

Θεωρείτε εαυτούς μαριονοπαίκτες και εμάς τις μαριονέτες σας, όχι δεν θα σας κάνουμε την χάρη να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στα παιχνίδια σας, είσαστε μόνοι και προκαλείται την διάσπαση του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας με τις αλλεπάλληλες μεθοδευμένες κινήσεις σας, δεν καταφέρατε να προωθήσετε υποψηφίους του χώρου μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται, μεταθέτατε κάθε σχετική κουβέντα για μετά τις εκλογές, ποιο το αποτέλεσμα;

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 20:24

ΠΑΣΟΚ και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συντάκτης:

Γράφει ο Σάκης Μιχαηλίδης, Μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Υπάρχουν κάποιες κοινές παραδοχές.

Πρώτον: Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που πίστεψε στην αποκέντρωση και προσπάθησε να ενισχύσει την αυτοδιοίκηση, α’ και β’ βαθμού, και με αρμοδιότητες και με πόρους.

Ο αναγνώστης μας, και ενεργός πολίτης του Κιλκίς, Σταύρος Αλέξογλου, αντέδρασε στο νέο δημοσίευμά μας για το δρόμο Ν. Σάντας – Θεσσαλονίκης, με ένα εκτενές σχόλιό του, που αξίζει να καταγραφεί:

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, το Κιλκίς θα ήταν ένα πολυτελές προάστιο της Θεσσαλονίκης και όχι απλά πρωτεύουσα Νομού.

Είναι αδιανόητο...

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 21:07

Οι θερινοί κινηματογράφοι του Κιλκίς (Μέρος ΙΙΙ)

Συντάκτης:

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Στα χρόνια του Εμφυλίου ο κινηματογράφος των αδελφών Σταμπουλή εξακολουθούσε να είναι ο μοναδικός στην πόλη μας. Την περίοδο αυτή, όπως έγραφε το περιοδικό ΕΚΡΑΝ στις 15-10-1947, στην Ελλάδα υπήρχαν 179 χειμερινοί κινηματογράφοι που λειτουργούσαν επί 7 μήνες και 223 καλοκαιρινοί που άνοιγαν επί 5 μήνες. Όσο για τις ταινίες 82% ήταν αμερικάνικες και μόνο 2% ελληνικές.