Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, 3:40:58 πμ

Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας: Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΣΚΡΙΠ στις 22 Σεπτεμβρίου 1913.

Άρθρο του Κώστα Σιωνίδη, Δημάρχου Παιονίας.

Η βόρεια Ελλάδα αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια διάφορες κρίσεις που ακολουθούν η μία την άλλη και πιέζουν αρνητικά όποια προσπάθεια ανάπτυξης.

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 12:18

Πέντε tips για την πρώτη ημέρα στο σχολείο

Συντάκτης:

Γράφει ο Παύλος Κουτσοβίτης, ψηχίατρος.

Πλησιάζει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και για τα «πρωτάκια» ξεκινάει μια καινούρια εμπειρία συνυφασμένη με χαρά, περιέργεια, συγκίνηση αλλά και αγωνία. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες συμβουλές προετοιμασίας που μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλή έναρξη του σχολικού έτους.

Γράφει η Αναστασία Θεοδωρίδου.

Στην Αρχαία Σπάρτη λέγεται ότι έριχναν τα καχεκτικά βρέφη μ’ αναπηρία σ’ ένα μεγάλο βάραθρο με το όνομα Καιάδας, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ευγονία της φυλής τους.

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χώρας μας απέναντι στις νέες προκλήσεις, είναι η ποιότητα και η υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων μας», σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Αναφορά σε ονομασία καταστήματος της πόλης μας συναντούμε για πρώτη φορά στην απόφαση της 22-6-1915 του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς όπου αναγράφονται τα γενόμενα έξοδα για τον εορτασμό της 21ης Ιουνίου και αναφέρεται ότι ο Δήμος δεξιώθηκε τους εκδρομείς από τη Θεσσαλονίκη στο καφενείο «ΗΡΑΚΛΕΙΑ».

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 18:21

Για την Ελένη

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Βρισκόμαστε στο μακρινό 1916. Εδώ και δυο χρόνια έχει ξεσπάσει ο Μεγάλος πόλεμος, αυτός που αργότερα θα ονομαστεί Α’ παγκόσμιος, ανάμεσα στις δυνάμεις της Αντάντ (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) και τις δυνάμεις της κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία, Αυστροουγγαρία, στις οποίες προστέθηκε λίγο αργότερα και η Οθωμανική Αυτοκρατορία).

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 22:29

Οι γενοκτονίες των Τούρκων

Συντάκτης:

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαστάκης, Θεολόγος, πρώην Λυκειάρχης.

Ο διεθνής όρος «Γενοκτονία» έχει θεσπισθεί από τον Ο.Η.Ε. το έτος 1948.

Γράφει ο Νίκος Σιάνας.

Φέτος συμπληρώνεται ένας αιώνας από την τραγική εκείνη χρονιά που το όνειρο της Μεγάλης Ιδέας μετατράπηκε σε εθνική καταστροφή.

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 21:20

Η ευγνωμοσύνη του Ερντογάν

Συντάκτης:

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η χώρα απειλείται ωμά και ξεκάθαρα από την Τουρκία. Καθημερινά και σε κάθε ευκαιρία. Είτε με τα λόγια, είτε μέσω των μεταναστών τους οποίους χρησιμοποιεί ως όπλο πιέσεως και αποσταθεροποιήσεως της χώρας.