Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 10:07:12 μμ
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 15:20

Ευαγγελικά

Συντάκτης:
Τα παιδία παίζει με την αυτοδιοίκηση. Για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες αναγκάζονται να συνάψουν δάνεια οι δήμοι, αλλά το προέχον για τους κυβερνώντες είναι να συνενωθούν εκ νέου. Για λόγους ορθολογικής και οικονομικής λειτουργίας, ισχυρίζονται.
Όταν ήταν στην αντιπολίτευση και τους ρωτούσες που θα βρουν λεφτά για να χρηματοδοτήσουν τις υποσχέσεις τους, απαντούσαν: Θα περιορίσουμε το σπάταλο κράτος. Θυμάται κανείς να κατάργησαν κάποιο από τους αχρείαστους κρατικούς οργανισμούς. Ίσα ίσα, για να ικανοποιήσουν τα «δικά τους παιδιά» προσέθεσαν αργομισθίες. Δυο αντιπρόεδρος είχε ο ΕΛΓΑ, πέντε - ζωή νάχουν- όρισε η γαλάζια «οικονόμα», κατά τα άλλα, διακυβέρνηση.
Στα υπουργεία το ρήμα κλέβω κλίνεται σε όλες τις φωνές, όλες τις εγκλίσεις και όλους τους χρόνους
Αφήστε το πλιάτσικο στην «ελεύθερη αγορά» όπου ισχύει ο νόμος της ζούγκλας.
Το γκουβέρνο όμως αποφάσισε να κάνει οικονομίες στην αυτοδιοίκηση.
Καλά το λέει το Ευαγγέλιο. Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:45

Όλα τα είχαμε…

Συντάκτης:
Η ακρίβεια στο φόρτε της…η αγορά στενάζει, κοινωνικές δαπάνες περικόπτονται, η διαφθορά αγγίζει υπουργικά γραφεία, αλλά για την κυβέρνηση το μείζον θέμα του τόπου είναι η ανάγκη για συνενώσεις ήδη συνενωθέντων δήμων.
Σου λέει ο καθηγητής υπουργός Εσωτερικών. Εκεί που έχουμε όλους τους Έλληνες να μας βρίζουν καθημερινά, γιατί δεν τους κάνουμε να βρίζονται μεταξύ τους και να αφήσουν ήσυχους εμάς;
Γνωστό το κόλπο. Όταν η πολιτική ατζέντα δεν σε συμφέρει, προσπαθείς να την αλλάξεις.. Μόνο που επειδή είναι παλιό,  ελάχιστα θα βοηθήσει. Πέραν των άλλων μπορεί να αποβεί και μπούμεραγκ. Διότι ενόσω ούτε η ακρίβεια υποχωρεί, ούτε τα πορτοφόλια παχαίνουν το πιθανότερο είναι να επιχειρήσει η κυβέρνηση τον «Καποδίστρια 2» και να την υβρίζουν περισσότερο οι «δικοί» της από τους αντιπολιτευόμενους.
Ή το ακόμα χειρότερο, να σταματήσουν όλοι να υβρίζουν. Αμάχητον τεκμήριον ότι οι θεατές ανεμίζουν…μαντήλια.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:17

Τάδε έφη Σωκράτης του Σάββα Τσουφλίδη

Συντάκτης:
Στην απολογία του ο Σωκράτης στο Βαρναλικό κείμενο μιλώντας για την χώρα των ιδεών λέει: Οποιος μπει σ’ αυτηνε μια φορά παθαίνει το δυστύχημα του Τειρεσία που είδε την Παλλάδα κατάγυμνη. Στραβώνεται για πάντα!
Αν ζούσε σήμερα ο μεγάλος φιλόσοφος θα έλεγε: Όποιος μπει στον Τειρεσία μια φορά κηλιδώνεται για πάντα. Θα είναι δαχτυλοδειχτούμενος στον περίγυρό του, και οι τράπεζες, όλοι οι δημόσιοι φορείς θα τον αντιμετωπίζουν σαν πολίτη ευτελούς κατηγορίας. Και στον Τειρεσία δεν μπαίνουν οι βουλευτές, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και τα διάφορα αιμοχαρή ανθρωποειδή που διοικούν τις πολυεθνικές. Μπαίνει ο αγρότης, ο εργάτης, ο μικροβιοτέχνης.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:13

Οι ΗΠΑ, ο«λαγός» και η «αρκούδα»

Συντάκτης:
Το επεισόδιο της Γεωργίας έδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η σύντομη (με μακροϊστορικούς όρους) περίοδος όπου η Αμερική ήταν η μοναδική υπερδύναμη έληξε. Υπήρξε πράγματι ένα «παράθυρο», αμέσως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, χωρίς αντίπαλον δέος. Η Κίνα ήταν αβέβαιη για τον ρόλο που ήθελε να παίξει και η Ευρώπη νοιαζόταν περισσότερο για την ευζωία, παρά για τον ρόλο της υπερδύναμης. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν.
Οι ΗΠΑ ξόδεψαν σοβαρό στρατηγικό κεφάλαιο, χρήματα, στρατό, διπλωματία στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Και στις δύο περιπτώσεις έχουν αποτύχει παταγωδώς, καθώς οι Ταλιμπάν προελαύνουν προς Καμπούλ και το Ιράκ μοιάζει με παζλ που έχει σπάσει χωρίς ελπίδα επανασυγκόλλησης.
Ο πρόεδρος Μπους ξέρει καλά πως μπορεί να μιλάει σκληρά απέναντι στο Ιράν ή τη Ρωσία, αλλά στην πράξη δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Και σίγουρα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει φερέγγυα την απειλή στρατιωτικής επέμβασης σε άλλο μέτωπο. Η Αμερική έχει υπερχρεωθεί θεαματικά και δεν έχει τα χρήματα ή τον στρατό για άλλη στρατιωτική περιπέτεια.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:36

"Βολές κατά ριπάς" του Κώστα Πινέλη

Συντάκτης:
Οι πολεμικές συγκρούσεις στη Νότια Οσετία είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ανάμεσα στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στην Ρωσία για τον έλεγχο της περιοχής του Καυκάσου και της Κασπίας Θάλασσας, τόπου φυσικού πλούτου και των δρόμων διέλευσης των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η περιοχή αυτή δεν είναι μακριά από την Ελλάδα. Έχουν σχέση με την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, την προσπάθεια υποκίνησης μειονοτικών ζητημάτων, την κρίση στην Τουρκία, το σχέδιο για τη Μεγάλη Μέση Ανατολή, τα πολεμικά σχέδια κατά του Ιράν, τη διαδικασία ένταξης της Γεωργίας και της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας από τους Αμερικάνους στην Τσεχία και Πολωνία. Τις επιπτώσεις βέβαια από το αλληλοφάγωμα τις υπόκεινται οι λαοί της περιοχής.
+
Ξέρετε ποιον έχει σύμβουλο ο Πρόεδρος της Γεωργίας Μ. Σαακασβίλι που εκτελώντας τους σχεδιασμούς και τις εντολές των Αμερικάνων, Νατοικών και της ΕΕ ξεκίνησε τον πόλεμο; Τον κ. Α. Ρόντο. Που προκύπτει πάντα σύμβουλος κάποιου, εκεί που ανακατεύει πολέμους ο ιμπεριαλισμός. Όπως ήταν Σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Τότε που η ελληνική κυβέρνηση παρίστανε τον τροχονόμο και έδειχνε το «περάστε» στα Νατοϊκά στρατεύματα για να αιματοκυλήσουν τη Γιουγκοσλαβία.
Τι είναι επιτέλους αυτός ο Α Ρόντος; Ε; τι είναι; Έλα μου ντε..
+
Κάποιοι πάντως κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Είναι αυτοί ακριβώς που θ’ άπρεπε να αντιλαμβάνονται μερικά πράγματα. Τι γίνεται σύντροφε; Με ρώτησε ένας. Θα κάνουμε καμιά διαδήλωση ενάντια στους Ρώσους; Πιστεύει(;) ακόμη ότι η Ρωσία έχει σοσιαλισμό και άρα εμείς την υποστηρίζουμε !!!!
+
Όπως και κάποιοι ακούγοντας αυτά που λέμε, τις πολιτικές μας θέσεις, όσα υποστηρίζουμε,  μέσα στο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα που επικρατεί σήμερα, μας έχουν για γραφικούς, για βλαμμένους!!…. πάντως  προτιμάμε να είμαστε βλαμμένοι, παρά ..αβλαβείς για το ιμπεριαλιστικό σύστημα, την καπιταλιστική βαρβαρότητα, την Νέα Τάξη Πραγμάτων…
+
Όχι, δεν υπάρχει τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ούτε αφαιρούνται εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, ούτε οι εργαζόμενοι αμείβονται με μισθούς πείνας. Τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και η συνδικαλιστική δράση είναι ελεύθερη και κατοχυρωμένη. Όσα αντίθετα λέγονται, είναι στο μυαλό των κομμουνιστών που βρίσκονται στον…..κόσμο τους. Μάλιστα! Πάντως όσα καταγγείλαμε δεν αφορούν όλους τους εργασιακούς χώρους, έτσι;
+
Παλιά, στα πλαίσια της αντιπαράθεσης με τους Πασόκους λέγαμε το γνωστό. «Υπάρχουν δύο Σοσιαλισμοί. Ο υπαρκτός αυτός που οικοδομείται στις σοσιαλιστικές χώρες) και ο ανύπαρκτος (η Σοσιαλδημοκρατία). Ο ένας, ο υπαρκτός, ανατράπηκε από τον ανελέητο πόλεμο του ιμπεριαλισμού, κυρίως οικονομικό, αλλά και από τα λάθη που έγιναν στην διαδικασία οικοδόμησής του. Ο άλλος, ο ανύπαρκτος (η σοσιαλδημοκρατία), εξακολουθεί να είναι ανύπαρκτος και μάλιστα έγινε ο άλλος πυλώνας στον οποίο στηρίζεται το κεφάλαιο για να διαιωνίζει την κυριαρχία του.
+
Πως είναι δυνατόν να παίρνουμε τόσα μετάλλια, μια χώρα 10 εκ. ανθρώπων και με ανύπαρκτες αθλητικές υποδομές; Δέστε στο ν. Κιλκίς τι υποδομές υπάρχουν και θα βγάλετε συμπεράσματα. Ήταν επόμενο να μας «βάλλουν στο μάτι» και να μας μουρλάνουν στους ελέγχους για ντόπα.

Χιροσίμα δεν ξεχνάμε…
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:34

11 ημέρες νεκρός στο στρατόπεδο

Συντάκτης:
Επί 11 ημέρες βρίσκονταν νεκρός σε αποθήκη του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Κιλκίς, στο στρατόπεδο Καμπάνη και σε απόσταση μόλις 60 μέτρων από τα μαγειρεία, 21χρονος νεοσύλλεκτος από τη Θεσσαλονίκη χωρίς να εντοπισθεί το πτώμα του!
Ο νέος κατατάχθηκε στις 6 Αυγούστου και την επόμενη μέρα δεν παρουσιάσθηκε στην αναφορά. Οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου ειδοποίησαν τους γονείς του νεοσύλλεκτου, ο οποίος δηλώθηκε αδικαιολογήτως απών και οι έρευνες σταμάτησαν, για να βρεθεί χθες σε μια εγκαταλειμμένη αποθήκη, κοντά στις εγκαταστάσεις των μαγειρείων, αλλά και σε μονάδα ανακύκλωσης του στρατοπέδου. Το πτώμα του εντόπισαν άλλοι φαντάροι, που όλες αυτές τις μέρες διαπίστωσαν ότι αναδυόταν μια έντονη δυσοσμία από την αποθήκη και χθες αποφάσισαν να μπουν μέσα και να δουν τι συμβαίνει.
Εκεί βρήκαν τη σορό του άτυχου νεαρού, με πολιτική περιβολή και σε προχωρημένη σήψη, και αμέσως ειδοποίησαν τους αρμόδιους. Δίπλα του βρέθηκαν υπνωτικά χάπια και σύριγγες…
Πως διάολο ένας νεοσύλλεκτος, που δεν βγήκε από την πύλη του στρατοπέδου, δεν αναζητήθηκε μέσα σ’ αυτό;
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 13:40

Χρήστος Ανδρεανίδης :Δασική Γοητεία

Συντάκτης:
Αρέσκομαι να παρεκκλίνω από τους αυτοκινητόδρομους σε μικρές άγνωστές μου διαδρομές όπως τις επιλέγω από τον χάρτη της χώρας μας.
Ικανοποιήθηκα από όλες τις διαδρομές που διαθέτει η ιδιαιτέρου κάλους πατρίδα μας. Στην τελευταία μου έξοδο στην Βοιωτία για την διέλευση πίσω από τον Ελικώνα από την πλευρά του Κορινθιακού κόλπου μέχρι το Δίστομο διπλά ικανοποιήθηκα.
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 13:34

Χωρίς σχέδιο

Συντάκτης:
Είναι συνείδηση πια σε όλους, πως είμαστε λαός της τελευταίας στιγμής. Μας λείπει ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός και πολύ περισσότερο η πρόβλεψη για καταστάσεις δύσκολες, έκτακτες και οριακές.
Παράδειγμα η έντονη λειψυδρία που βιώνουμε για περισσότερους από δυο μήνες. Κράτος, νομαρχίες και δήμοι, τρέχουν να προλάβουν τα άσχημα και δυσάρεστα. Ποτάμια, πηγές και γεωτρήσεις στερεύουν, τα αποθέματα των υδάτων εξαντλούνται και όλοι ψάχνουν στα τυφλά, το τι θα κάνουν και πως θα το αντιμετωπίσουν.
Στα συρτάρια δεν υπάρχουν σχέδια για τα δύσκολα. Θα μου πείτε, εδώ δεν υπάρχουν σχέδια για τα εύκολα, για τα δύσκολα θα κάνουν;
Κι όμως, η αξία μιας διοίκησης εκεί φαίνεται. Στις δύσκολες καταστάσεις μπορείς να αξιολογήσεις την ικανότητα των ανθρώπων να διοικούν με αποτελεσματικότητα και διορατικότητα, με σχέδιο και προγραμματισμό.
Πράγματα σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα και του Κιλκίς την πραγματικότητα.
Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 06:29

Στρίβειν…

Συντάκτης:
Μπροστά στον κίνδυνο να τους εντάξει ( τους δυο βουλευτές της Ν.Δ. ) η κοινή γνώμη του νομού σε μέρος του προβλήματος - κωμωδίας που κατατρύχει τη δημόσια ζωή του νομού σχετικά με την χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου  ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης μετατοπίστηκε ελαφρώς από τη θέση που πάγια εξέφραζε υπέρ της επιλογής των δίδυμων καπναποθηκών.
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 09:37

Καποδίστριας εν κρυπτώ;

Συντάκτης:
Ο Καποδίστριας θα προωθηθεί σίγουρα και ,έχει το τέλος του χρόνου θα είναι νόμος του κράτους, αποφάνθηκε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο Αύγουστος δεν προσφέρεται παρά μόνο για μπάνια και από τον Σεπτέμβριο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου είναι 3,5 μήνες.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως πριν νομοθετήσει θα προηγηθεί ευρύς και εξαντλητικός διάλογος ώστε να ακουστεί η φωνή των τοπικών κοινωνιών.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι διάλογος ενός έτους περίπου κρίθηκε ως ανεπαρκής από τη Ν.Δ. όταν ήταν στην αντιπολίτευση και κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ.
Εν τω μεταξύ όμως σε ρεπορτάζ αθηναϊκών εφημερίδων για τον επικείμενο Καποδίστρια καταχωρίζεται κατάλογος με τους δήμους που θα ενοποιημένους προκύψουν. Π.χ. Για το ν. Κιλκίς προβλέπονται τρεις δήμοι. Είναι φως φανάρι ότι οι εν λόγω κατάλογοι διαρρέονται από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Είναι κι αυτός ένας ακόμα θρίαμβος της διαφάνειας, του διαλόγου και του σεβασμό της βούλησης των τοπικών κοινωνιών.