Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, 5:24:03 πμ
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 22:02

Στέφανος Παραστατίδης: Το NBA δείχνει τον δρόμο

Συντάκτης:

Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης, Γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής.

 Ο Jacob S. Blake, ηλικίας 29 ετών, πυροβολήθηκε 7 φορές στην πλάτη από πυρά αστυνομικού, στην πολιτεία Ουισκόνσιν. Την ώρα που είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας συνταράσσει την αμερικανική αλλά και παγκόσμια κοινότητα.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 18:26

Φραγγίδης: Κορωνοϊός, δημόσια υγεία και οικονομία

Συντάκτης:

Άρθρο του Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής, που δημοσιεύθηκε ​στην Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (26-8-2020):

Βαδίζουμε προς το τέλος του καλοκαιριού, που φέτος είναι διαφορετικό. Η παρουσία του κορωνοϊού στη ζωή μας έχει φέρει τα πάνω κάτω. Πολλοί είναι εκείνοι που λόγω ανασφάλειας σε σχέση με τον ιό ή οικονομικής ένδειας δεν πήγαν διακοπές ή περιορίστηκαν σε κοντινές αποδράσεις.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Καλά εσύ πιστεύεις αυτές τις διαδόσεις; Είναι δυνατόν έξυπνος άνθρωπος να δίνεις βάση σ’ αυτές τις μπούρδες με τους ιούς και τις μάσκες;
Αιφνιδιάστηκα, ομολογώ. Σε ρυθμό πολυβόλου ο φίλος συνέχισε πως στη Νορβηγία, όπως όλοι ξέρουν, κανείς δεν φορά μάσκα και κανείς δεν πέθανε από κορονοϊό.

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 22:32

Πτώση αλά Νιαγάρα

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Ο Έλληνας μιλά για πολιτική, γιατί δεν απαιτεί καμία γνώση. Μιλά και για ηθική, όταν δεν αφορά τη δική του ζωή. Μιλά για το δίκαιο, αλλά προτιμά το άδικο. Υποστηρίζει το νόμο, αλλά χτίζει και το παράνομο μέσα στα δάση ή πάνω στο κύμα. Ο Έλληνας θαυμάζει τον Όμηρο, αλλά δεν τον διαβάζει. Το μόνο που  τον νοιάζει είναι  να βρίσκεται το κόμμα του στην εξουσία, κι ας χαθεί η πατρίδα του. Ο Έλληνας θαυμάζει τον υψιπετή αετό αλλά ποδοπατά το μικρό μυρμήγκι.

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Ξεφυλλίζοντας κάποιος την ιστορία από τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο του 1815 στην Ευρώπη και μετά  τον γαλλογερμανικό πόλεμο του 1871,  καμιά από τις Μεγάλες Δυνάμεις δεν είχε στείλει τους στρατιώτες της σε κάποια επιχείρηση ενάντια σε μια άλλη. Πέρασε σχεδόν ένας αιώνας.

Γράφει ο Δημήτριος Σιλιόγκας, Αναλυτής Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ο ακαδημαϊκός Frank P. Mintz στη δεκαετία του 1980 ήταν ο πρώτος ο οποίος μίλησε για τον όρο της «Συνωμοσιολογίας». Ο ορισμός που έδωσε ήταν ότι είναι « η πίστη στην επικράτηση των συνωμοσιών στην εξέλιξη της ιστορίας».

Ο πολιτικός επιστήμονας Michael Barkun προσδιορίζει τρεις τύπους των θεωριών συνωμοσίας:

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 11:04

Σχέδιο Άτσεσον: ο Δούρειος Ίππος του 1964…

Συντάκτης:

Του Χρήστου Γκόλιαρη.

(το παρακάτω υλικό βασίζεται στο βιβλίο του ιδίου: «Κύπρος   1945- 1974. Κρυφές Πικρές Αλήθειες Εκδ. Ελκυστής, 2020).

Το Νοέμβριο του 1963 ο Μακάριος ζητά  την τροποποίηση του Κυπριακού Συντάγματος και ακολουθούν τα τραγικά γεγονότα Δεκεμβρίου 1963-Ιανουαρίου 1964, τα γνωστά ως Τουρκανταρσία. Η Τουρκία στις   13  Μαρτίου 1964 επέδωσε τελεσίγραφο σε Ελλάδα, Αγγλία και ΗΠΑ, με την απειλή εισβολής κι έτσι  ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόνσον ορίζει  τον Αμερικανό πρώην υπ. Εξωτερικών Άτσεσον,  ως απεσταλμένο του στη Γενεύη, όπου τον παρουσίασαν ως… σύμβουλο του διαμεσολαβητή για το Κυπριακό Φινλανδού Σακάρι Τουομιόγια, για να εκπονήσει σχέδιο ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού.

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 09:42

Γιατί με τους Γάλλους

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης, Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπέπεσε σε ένα ολέθριο στρατηγικό σφάλμα, με το να ακυρώσει την ελληνογαλλική συμφωνία, η οποία ήταν έτοιμη να ενεργοποιηθεί πριν λίγες ημέρες.Το πρόσχημα της ακύρωσης παραγγελιών ακριβών γαλλικών οπλικών συστημάτων δεν είναι ικανό να μας πείσει.

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 12:51

Όλα τα είδη ψυγείου

Συντάκτης:

Μία από τις πλέον απαραίτητες οικιακές συσκευές σε κάθε σπίτι σήμερα είναι το ψυγείο. Πόσα είδη ψυγείων όμως υπάρχουν; Διαφοροποιούνται μόνο ως προς το μέγεθος ή υπάρχουν και άλλες διαφορές μεταξύ τους; Ποιο απ’ όλα θα καλύψει πλήρως όλες μας τις ανάγκες; Στις παρακάτω γραμμές θα μιλήσουμε για όλα τα είδη ψυγείων και τις διάφορες χρήσης τους αλλά και τις τιμολογήσεις τους.

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

"Το μικρό Πάσχα του Καλοκαιριού".

Στο χώρο του σύμπαντος το φαινόμενο της έκλειψης του ηλίου είναι κάτι που συχνά συμβαίνει. Στο χώρο της χριστιανικής πίστης όμως, υπάρχει ένας ήλιος που δεν γνωρίζει έκλειψη εις τον αιώνα. Είναι ο Ήλιος της Δικαιοσύνης, ο Χριστός!. Μαζί του λάμπει στους αιώνες και ο ήλιος της Παναγίας μητέρας του. Και δεν μπορεί να μην είναι ήλιος, η Παναγία μητέρα του Θεού, «ή μετά Θεόν Θεός», κατά τον άγιο Γρηγόριο το Θεολόγο, καθώς είναι εκείνη που δέχθηκε μέσα της, εκύησε, εγέννησε, γαλακτοτρόφησε και ανέθρεψε το νοητό Ήλιο της Δικαιοσύνης.