Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 4:09:08 πμ

  “Γιώργος Ιασωνίδης ο μεγαλύτερος αδερφός του πατέρα μου. Μία ολόκληρη Ζωή στους αγώνες στους αγώνες για τη δημοκρατία στους αγώνες για την ελεύθερη σκέψη στους αγώνες για τον ελεύθερο άνθρωπο.

   Μία ολόκληρη Ζωή αφιερωμένη στον ποντιακό θέατρο μουσική. Το ποντιακό θέατρο ήταν ολόκληρη η ζωή του χάριζε το γέλιο ελεύθερα σε όλο τον κόσμο αφιλοκερδώς χωρίς να πάρει ούτε μία δεκάρα.

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 09:53

Κατάντια

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης

Εκπαιδευτικός-συγγραφέας

 

Όταν μια χώρα σκορπά το δημόσιο χρήμα σε ιδιωτικά κανάλια και δεν προμηθεύεται πυροσβεστικά, μπορεί και σβήνει την αλήθεια από την ενημέρωση, όχι όμως και τη φωτιά, που την κατακαίει τα καλοκαίρια! Κι όταν αντί να χτίζει αντιπλημμυρικά έργα, σπαταλά το δημόσιο χρήμα σε «περιπάτους» πνίγεται από τις βροχές και καταστρέφεται ολοκληρωτικά.

  Τελείωσε όμορφα ήρεμα και απλά, η γιορτή της Δημοκρατίας, οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού και εξελέγησαν οι άνθρωποι που θα διοικήσουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες της πατρίδας μας για τα επόμενα 5 χρόνια.

   Χιλιάδες άνθρωποι ανά την Ελλάδα και εκατοντάδες στον Δήμο Παιονίας (πάνω από μισή χιλιάδα), εξεδήλωσαν την επιθυμία να εργαστούν και να προσφέρουν για την πρόοδο της πατρίδας μας, για την οικονομική - κοινωνική - πολιτιστική αναβάθμιση του Δήμου μας.

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης

εκπαιδευτικός-συγγραφέας

 

Ο τρόπος που σκεφτόμαστε λέγεται νοοτροπία. Μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο αυτό  αναρωτιέται ο άνθρωπος από πολύ παλιά. Και φυσικά μπορούμε, απαντά η ίδια η Φύση. Το βλέπουμε στα φυτά που ηλιοτροπίζουν, που ακολουθούν δηλαδή τον ήλιο, όπως τα ηλιοτρόπια. Το βλέπουμε και στα φυτά που σεληνιοτροπίζουν, που ακολουθούν δηλαδή τη σελήνη. 

Μα κι ο Όμηρος, ο μεγαλύτερος ποιητής όλου του κόσμου κι όλων των εποχών στην αρχή της «Οδύσσειας», αναφέρεται  στη φράση « νόον έγνω», εννοώντας προφανώς ότι η γνώση αλλάζει τον άνθρωπο, γεγονός που το διατυπώνει αλλού με την έκφραση «στρεπταί φρένες εσθλών». Ότι οι λογικοί αλλάζουν μυαλά. Εκείνοι που δεν αλλάζουν είναι οι εγωιστές, οι φανατικοί και οι ξερόλες.

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 09:03

Αυξάνεται και πληθύνεται η παρέα … εκεί ψηλά

Συντάκτης:

Αποχαιρετήσαμε χθες με πόνο ψυχής, για το ταξίδι της αιωνιότητας έναν ακόμη δικό μας άνθρωπο, που μπορεί να αγωνίστηκε λίγο με τα χρώματα της Α.Ε.Π. αλλά ήταν δίπλα της παντού και πάντοτε και όποτε χρειαζόταν τον Πασχάλη (Μπαλάκη) Δελήπαλτα.

 Έφυγε έτσι ξαφνικά , είδε τους φίλους του, είδε το ποδόσφαιρο του και μετά μας άφησε.

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 19:13

Ευζωία ζώων συντροφιάς: Δικαίωμα ή πολυτέλεια;

Συντάκτης:

Γράφει η Καλλιόπη Σμυδάκη Χαμουρούδη.

Ο Δήμος μας, όπως και όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας, αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια ένα σοβαρό πρόβλημα. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα.

Λίγες ημέρες πριν τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και οι υποσχέσεις για τον έλεγχο των αδέσποτων σκύλων του Δήμου Παιονίας πάνε και έρχονται.

Αγαπητέ υποψήφιε/-α,

Μετά το «δεν είμαστε σε πόλεμο», επέτρεψέ μου να σου ζητήσω, ως ταπεινός ψηφοφόρος, και μια χάρη: ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ, στη συμπεριφορά, στα λόγια, στις πράξεις. Είμαστε σε μικρό τόπο και γνωριζόμαστε. Και θέλω ευθύς εξ αρχής να σου υπενθυμίσω, πως για όσους επιλέγουν να ασχοληθούν με τα κοινά, με την πολιτική, αυτό που έχει αξία και προσμετράτε, δεν είναι το τι λένε, αλλά το τι ΚΑΝΟΥΝ.

Ένα από τα καίρια ζητήματα που θα απασχολήσουν τον νέο Δήμαρχο Θεόδωρο Βαφειάδη και τους συμβούλους του, εφόσον πάρουμε την ψήφο εμπιστοσύνης των δημοτών Κιλκίς, θα αφορά την φροντίδα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων π.χ. ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ, οικονομικά άπορων συμπολιτών μας, που είτε δεν έχουν περιβάλλον να τους φροντίσει είτε επιθυμούν να μένουν μόνοι τους.

Με τη πάροδο των χρόνων παρατηρώ την στασιμότητα που επικρατεί σε πολλά έργα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εδώ και αρκετά χρόνια· έτσι, σας παρουσιάζω επιγραμματικά κάποιες από τις κεντρικές επιδιώξεις μου ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Π.Ε Κιλκίς:

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 00:17

Έφυγε… και ο Παναγιώτης, στα 83 του χρόνια

Συντάκτης:

" Έντιμος, ήρεμος(ακόμη και στο φευγιό σου θεέ μου), ήσυχος, εργατικός, χαμογελαστός, υποστηρικτικός, σύζυγος, πατέρας, μπαμπάς, οικογενειάρχης!! Έγινες πατέρας, ανάδοχος πατέρας και μετά νονός της, έγινες παππούς.... σπούδασες παιδιά βιολογικά και μη, εγγόνια.... είδες χαρές πολλές, έκανες ταξίδια πολλά, προόδευσες, έζησες περιπέτειες μικρές και μεγάλες, έζησες φτώχεια στα παιδικά σου χρόνια όμως με την εργατικότητα σου και την εντιμότητα σου προόδευσες στην ζωή σου...... έκανες γενικότερα μια καλή ζωή..... φεύγεις πλήρης ημερών και χορτάτος..... ξαφνικά βέβαια......αναπάντεχα...."