Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 4:51:36 μμ
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 09:14

Αυτά που διάβασα… αυτά που είδα

Συντάκτης:

Του Μάκη Ιωσηφίδη.

Διάβασα.

Πάει καιρός που ο συνταξιούχος γιατρός-ακτινολόγος Αλέκος Ιωαννίδης, μού χάρισε δύο βιβλία που συνέγραψε και αναφέρονται στην ιστορική πορεία της γενέτειράς του που είναι το Μεταλλικό Κιλκίς. Οι τίτλοι τους: ‘’ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ. Ήθη και έθιμα, Κοινωνικοί αγώνες, Δημοκρατικός στρατός Ελλάδας’’ και ‘’Μέρες Αντίστασης’’.

Γράφει ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος, Αρθρογράφος και Ραδιοφωνικός Παραγωγός.

Η Ελληνική και Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά πού θέλουμε! Η Μαρία - Ωραιοζήλη Φ. Κουτσουπιά είναι πολύ καλή μου φίλη εδώ και πολλά-πολλά χρόνια που την γνώρισα από κοινά και νεανικά μας μετερίζια και συνεργαστήκαμε σταθερά και σε λογική win-win (πάντα) σε αρκετά άρθρα (περίπου 20) και μεγάλα και μικρά νεανικά και δημιουργικά πρότζεκτ (π.χ. κοινή μας παρουσία σε 2 συνέδριά ως ομάδα με ίδια θεματική). Καμάρι της Μακεδονίας μας, της Ημαθίας, της Βέροιας. Είναι νέα Δικηγόρος, νέα Νομικός, νέα Επιστήμονας που σπούδασε στη Θεσσαλονίκη μας, είναι Διδάκτωρ της Νομικής της Αθήνας, έχει τρία μεταπτυχιακά, δυο στην Ελλάδα και ένα στο Βέλγιο, με εξειδίκευση σε διοικητικό δίκαιο, διεθνές δίκαιο και στο δίκαιο τεχνητής νοημοσύνης.

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 16:46

Σωτήρης Μαρκάδας: «Ο εχθρός εντός των τειχών»

Συντάκτης:

Γράφει ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς  Δρ Σωτήρης Μαρκάδας.

Ο Ελληνισμός αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους: την πληθυσμιακή συρρίκνωση που επιφέρει η υπογεννητικότητα.

Γράφει

Ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Εκπαιδευτικός - συγγραφέας

 

Είναι κοινή διαπίστωση ότι στην μακραίωνη εθνική μας ιστορία, οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσο κακές. Ποτέ άλλοτε ελληνική κυβέρνηση, δεν είπε ότι «είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να αποκλείσει Ρώσους διπλωμάτες, από τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου!

Γράφει

Ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

E- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Η Μάχη στο Οχυρό Ρούπελ.

 Α' Παγκόσμιος πόλεμος

Πολύ γνωστή από τους δύο παγκοσμίους πολέμους είναι η οχυρή στενωπός του Ρούπελ, που σχηματίζεται μεταξύ του όρους Αγκίστρου και των ανατολικών προσβάσεων του Μπέλες, (μέσα από τη στενωπό αυτή ρέει ο ποταμός Στρυμόνας και κοντά στη βόρεια έξοδο της βρίσκεται η ελληνοβουλγαρική μεθόριος). Λόγω της στρατηγικής της σημασίας

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 09:24

Μελό…

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.

Εκεί, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 60 το αυτοκίνητο με το μεγάφωνο περιφέρεται στους χωμάτινους ακόμα  δρόμους των Διαβατών και διαλαλεί την πραμάτειά του:

‘’Σήμερον, εις τον κινηματογράφον Ναργκίς θα προβληθεί η υπέροχη μελοδραματική ελληνική ταινία: Μάνα γιατί με γέννησες…Πρωταγωνιστούν…’’

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 09:17

Σου λένε…

Συντάκτης:

Γράφει

Ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Εκπαιδευτικός-συγγραφέας

 

 «…Και συ, Νόμε, των άνομων ασπίδα σαν τη μαϊμού από κλώνο σ’ άλλον πήδα…» γράφει ο Βάρναλης στον «Ελεύθερο Κόσμο». Όντως, ο νόμος από τον καιρό του Αριστοτέλη, είναι με τον ισχυρό. Για παράδειγμα,  έχουμε τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών», αλλά δεν έχουμε αντίστοιχο νόμο για τον λαό.  

«Να προσέχεις τον εαυτό σου, για να γνωρίσεις την υγεία και την αρρώστια της ψυχής σου » (Μέγας Βασίλειος).

 

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ζούμε στην εποχή της δογματικής αδιαφορίας, του θρησκευτικού συγκρητισμού, του ωχαδερφισμού, του αναμενόμενου  ψευτομεσσία και του τελευταίου παγκόσμιου δικτάτορα.

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 08:50

24 σε παίρνει κεντροδεξιά μην το ζορίζεις!

Συντάκτης:

Το κείμενο συνυπογράφουν η κυρία και ο κύριος: 

Φωτεινή (Φαίη) Κυριακίδου, Σύμβουλος Ανάπτυξης και Υπεύθυνη Τομέα Μετανάστευσης & Ασύλου στην Νέα Δημοκρατία και 

Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς,  Επικοινωνιολόγος, Αρθρογράφος και Ραδιοφωνικός Παραγωγός

 

Δεξιά ή Κέντρο… Κέντρο ή Δεξιά... και Κέντρο και Δεξιά λοιπόν! Η Κεντροδεξιά αποτελεί για πολλούς μία θολή έννοια, η οποία συγκεντρώνει φανατικούς εχθρούς και φλογερούς-ορμητικούς φίλους.

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 08:22

Εφέκεν μας υείαν … και ο Τάκης

Συντάκτης:

Ο Τάκης στα βουνά της Αργιθέας παρέα με τον Καραΐσκάκη.

 Την Παρασκευή το βράδυ, στις 22 Μαρτίου, έτσι ξαφνικά , στο σπίτι του και μπροστά στα αγαπημένα του πρόσωπα μας άφησε για πάντα στα 68 του χρόνια ο αγαπημένος ξάδερφος ο Δημήτρης Ι. Πηλαλίδης, από ανακοπή καρδιάς.