Σάββατο, 17 Απριλίου 2021, 4:58:59 πμ
etpa
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 22:12

Σας σιχαθήκαμε

Συντάκτης:

Του Νίκου Κουζίνη.

Και ξαφνικά μας προέκυψε απρόσμενος Έρως. Έρως γερμανογοτθικός με «ξεκάθαρο» μήνυμα. «Θα σας στηρίξουμε». «Θα σας προστατεύσουμε». (Κουραφέξαλα).
Πόσο βέβαια μπορείς να πιστέψεις τα «ερωτικά» σκιρτήματα των Γερμανών;

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 19:50

Πόντιοι Ιερολοχίτες

Συντάκτης:

Tου Νίκου Κωνσταντινίδη, Εκπαιδευτικού-συγγραφέα.

Στην επαναστατημένη Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Μοριά κατέβηκαν πολλοί εθελοντές και πολλά νέα παλληκάρια, για να πολεμήσουν, και το έπραξαν με ξεχωριστή γενναιότητα.

Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 21:38

Αναμνήσεις από τον καιρό της πανδημίας

Συντάκτης:

Γράφει η Κυριακή Τομπουλίδου, Δικηγόρος.

Έτος 2021. Ιστορικές εποχές. Διακόσια χρόνια ακριβώς μετά την Επανάσταση του ΄21. Κι ενώ η χώρα προσπαθούσε να συνέλθει από μια δεινή υπερδεκαετή οικονομική κρίση, με καταστροφικές συνέπειες σε κάθε επίπεδο, η απρόβλεπτη παγκόσμια απειλή από την τότε πανδημία του κορονοϊού (την έλεγαν COVID-19) λίγο κόντεψε να την αποτελειώσει οριστικά.

Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 20:02

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821

Συντάκτης:

Γράφει ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης, συνταξιούχος δάσκαλος.

Σκαλίζοντας κάποια σημειώματα εκδρομικών αναμνήσεών μου στο αρχείο της βιβλιοθήκης μου, βρήκα μια ομιλία μου, που πραγματοποίησα σ’ ένα εκδρομικό γκρουπ του Πολιτιστικού Συλλόγου κατοίκων Χαριλάου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της διαδρομής από το Βουκουρέστι προς τα παλιά Ρουμανικά Ανάκτορα της Σινάϊας και τον Πύργο του Δράκουλα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση. Πουθενά στη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει τόσο υπερσυγκεντρωτικό σύστημα.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ , Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς, Επικεφαλής δημοτικής παράταξης, "Συμμετέχω".

Γράφει η Ελισάβετ Μελετιάδου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεια και στη νόσο Alzheimer.

Ο σχολικός εκφοβισμός, είναι ένα καθημερινό ζήτημα επιθετικής συμπεριφοράς στον χώρο του σχολείου, που αποσκοπεί στην πρόκληση ζημιάς στο θύμα, το οποίο δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Γράφουν οι: - Μαρία -Ωραιοζήλη Φ. Κουτσουπιά, Δικηγόρος Αθηνών / Υποψήφια Διδάκτορας Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. / Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και στις Διεθνείς Νομικές Σπουδές Ε.Κ.Π.Α.

- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Πανεπιστήμιο Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Σύμφωνα με ρύθμιση στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο «Ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού και λοιπές διατάξεις» του υπουργείου Τουρισμού όλες οι ιαματικές πηγές και οι σχετικές εγκαταστάσεις τους, σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, που ανήκουν σε Δήμους ή το Δημόσιο μεταφέρονται σε Ανώνυμη Εταιρία με την Επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας».

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 21:47

Γιατί ο Κολοκοτρώνης (Β’ μέρος)

Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Αδάμου.

Στο πρώτο μέρος του άρθρου (3-3-2021) είχαμε αναφερθεί στην καθοριστική συμβολή του Κολοκοτρώνη στην εδραίωση της Επανάστασης κατά τα πρώτα κρίσιμα χρόνια της, με αποκορύφωμα τη διάλυση του στρατού του Δράμαλη Πασά (Δερβενάκια, καλοκαίρι 1822).

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 21:10

Στέφανος Παραστατίδης: Κάντε στην άκρη...

Συντάκτης:
Του Στέφανου Παραστατίδη.

Η νεαρή κοπέλα «Κ» μετακόμισε από το Κιλκίς στην Αθήνα. Με τη μητέρα της και την ευρύτερη οικογένεια έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο -άνθρωποι που τους αισθάνομαι πολύ κοντά μου.