Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 9:05:28 πμ
Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 17:31

Κερδισμένοι και Χαμένοι του Κορωνοϊού

Συντάκτης:

Του Χρήστου Ξανθάκη.  Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, λογικό είναι σε κάθε κρίση κάποιοι να τραβάνε κουπί και κάποιοι άλλοι να βγαίνουν στον αφρό.
Ο ρεπόρτερ Ξανθάκης έχει τον.. σχετικό, και πλήρως ανανεωμένο κατάλογο:

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 22:10

«Πέθανε ο Τύπος»

Συντάκτης: Κωνσταντινίδης Νίκος

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Αν όλες τις μέρες τις βλέπεις ίδιες, μπορεί και να τυφλωθείς. Κάθε μέρα που έρχεται, έχει μαζί της το θαύμα ή το τραύμα της. Το ζήτημα είναι να το δεις. Να το  προσέξεις. Να βγάλεις το ανάλογο συμπέρασμα για να βελτιωθείς.

Γράφει ο Τάσος Γιοβανούδης.

Πιστεύω η απάντηση είναι πολύ απλή. Η ζωή θα συνεχίσει, θα πάρει το ρυθμό της, προς το ορατό μέλλον. Η ιστορία είναι γεμάτη με γεγονότα, που τις περισσότερες φορές δεν τα γνωρίζουμε, γιατί δεν τα ζήσαμε και αν τα ακούσαμε ή τα διαβάσαμε, σα δυσάρεστα που ήταν, προτιμήσαμε να μην τα θυμόμαστε.

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 19:24

Οι «σκουπιδιάρηδες» των Δήμων και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Συντάκτης: Πινέλης Κώστας

Γράφει ο Κώστας Πινέλης, Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας.

Τις προηγούμενες μέρες έκανα δύο σχόλια για την κατάσταση στην Υγεία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και για τους μαχόμενους υγειονομικούς της Δημόσιας περίθαλψης που είναι στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της Υγείας του λαού, και είναι αυτοί που με αυταπάρνηση την κρατούν σε ένα ανεκτό επίπεδο.

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 18:48

Επιδότηση κομμάτων και επαγγελματιών

Συντάκτης:

Γράφει ο Δημήτριος Καρακατσανίδης, επιχειρηματίας, υποψήφιος βουλευτής νομού Κιλκίς με το κόμμα Δημιουργία Ξανά.

Όταν κάτι δεν πάει καλά συνηθίζεται να λέμε ότι ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε,  και το γεγονός ότι πάντα στραβά αρμενίζουμε, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να μας το υπενθυμίσει την προηγούμενη εβδομάδα με δύο αποφάσεις που πήρε, πρώτη είναι η επιδότηση των κομμάτων της βουλής και δεύτερη η επιδότηση των επαγγελματιών.

Γράφει ο Γιάννης Αλίρης, Δημοτικός Σύμβουλος Παιονίας.

Ἄρα τὶς ἐστι, βασιλεύς ἢ στρατιώτης, ἢ πλούσιος ἢ πένης, ἢ δίκαιος ἢ ἁμαρτωλός;

Αυτό που ψάλλεται στην εξόδιο ακολουθία είναι επίκαιρο στην τόσο δύσκολη περίοδο που βιώνουμε σήμερα.

Γράφει ο Γιώργος Φλωρίδης, δικηγόρος, πρωήν βουλευτής Κιλκίς και υπουργός.

 

Η εφιαλτική πραγματικότητα της παγκόσμιας επιδημίας που βιώνουμε, αιφνιδίασε όλο τον πλανήτη. Αλλά μήπως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα άλλα φαινόμενα της νέας εποχής που διανύουμε, όπως αυτά της κλιματικής κρίσης και των διογκούμενων κυμάτων των μεταναστευτικών εισβολών, που βρίσκουν απροετοίμαστα και αμήχανα τα πολιτικά συστήματα και τους μηχανισμούς διακυβέρνησης του πλανήτη μας, ώστε αδυνατούν να δώσουν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις;

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 15:21

(COVID-19) Πενθώ, ψάχνοντας το φως...

Συντάκτης:

Της Ελισάβετ Μελετιάδου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεια και στη νόσο Alzheimer.

Γράφει η Χριστίνα Χαραλαμπίδου, δικηγόρος.

Στην ιστορική αυτή συγκυρία, κατά την οποία, ομολογουμένως, πλήττονται όλοι οι τομείς της δημόσιας και ενίοτε της ιδιωτικής ζωής, αναδύεται η προσφιλής στην πατρίδα μας συνήθεια του αλληλοσπαραγμού.

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 19:24

Οι μάσκες που πετάξαμε στον Άη Γιώργη…

Συντάκτης: Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Ο λόφος του Άη Γιώργη ήταν ανέκαθεν ένας από τους δημοφιλέστερους χώρους προσωπικής άθλησης  των συμπολιτών μας. Ιδιαίτερα το πρωί και αργά το απόγευμα ο λόφος πλημμυρίζει από περιπατητές κυρίως και λιγότερους δρομείς, οι οποίοι απολαμβάνουν συνάμα και το πανέμορφο φυσικό τοπίο.