Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, 5:34:13 μμ

Γράφει ο Γιάννης Αλίρης, Δημοτικός Σύμβουλος Παιονίας.

Ἄρα τὶς ἐστι, βασιλεύς ἢ στρατιώτης, ἢ πλούσιος ἢ πένης, ἢ δίκαιος ἢ ἁμαρτωλός;

Αυτό που ψάλλεται στην εξόδιο ακολουθία είναι επίκαιρο στην τόσο δύσκολη περίοδο που βιώνουμε σήμερα.

Γράφει ο Γιώργος Φλωρίδης, δικηγόρος, πρωήν βουλευτής Κιλκίς και υπουργός.

 

Η εφιαλτική πραγματικότητα της παγκόσμιας επιδημίας που βιώνουμε, αιφνιδίασε όλο τον πλανήτη. Αλλά μήπως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα άλλα φαινόμενα της νέας εποχής που διανύουμε, όπως αυτά της κλιματικής κρίσης και των διογκούμενων κυμάτων των μεταναστευτικών εισβολών, που βρίσκουν απροετοίμαστα και αμήχανα τα πολιτικά συστήματα και τους μηχανισμούς διακυβέρνησης του πλανήτη μας, ώστε αδυνατούν να δώσουν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις;

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 15:21

(COVID-19) Πενθώ, ψάχνοντας το φως...

Συντάκτης:

Της Ελισάβετ Μελετιάδου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεια και στη νόσο Alzheimer.

Γράφει η Χριστίνα Χαραλαμπίδου, δικηγόρος.

Στην ιστορική αυτή συγκυρία, κατά την οποία, ομολογουμένως, πλήττονται όλοι οι τομείς της δημόσιας και ενίοτε της ιδιωτικής ζωής, αναδύεται η προσφιλής στην πατρίδα μας συνήθεια του αλληλοσπαραγμού.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Ο λόφος του Άη Γιώργη ήταν ανέκαθεν ένας από τους δημοφιλέστερους χώρους προσωπικής άθλησης  των συμπολιτών μας. Ιδιαίτερα το πρωί και αργά το απόγευμα ο λόφος πλημμυρίζει από περιπατητές κυρίως και λιγότερους δρομείς, οι οποίοι απολαμβάνουν συνάμα και το πανέμορφο φυσικό τοπίο.

 Γράφει ο Θεμιστοκλής Αιμ. Ανθρακίδης, Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Εικόνες Αποκάλυψης ή ειδικότερα της Κόλασης του Δάντη για την γείτονα Ιταλία, βιώνει η ανθρωπότητα με την επέλαση αυτού του «αόρατου εχθρού» ο οποίος επιβουλεύεται με σφοδρότητα πέρα από την ίδια την υγεία και την ζωή μας, την υπόσταση μας, τόσο την ατομική όσο και την συλλογική.

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 15:09

Κορωνοιός & Λαθροεποικισμός της Ελλάδας

Συντάκτης:

Γράφει ο Δημοσθένης Τριανταφυλλίδης, μέλος της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος Δημιουργία Ξανά.

Πριν από λίγες ημέρες με απόφαση της Κυβέρνησης συστάθηκαν 28 δομές προσωρινής υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών, εκ των οποίων οκτώ σε κατοικήσιμες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 10:08

Στέφανος Παραστατίδης: Εδώ θα είμαστε

Συντάκτης:

Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης, Γραμματέας Οργανωτικού Κινήματος Αλλαγής.

Αν μπορούσα να περιγράψω σε μία φράση τι συμβαίνει στον κόσμο από την έλευση του ιού, εξαιρώντας το ιατρικό και επιδημιολογικό σκέλος, θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή συντελείται ένας βίαιος τεχνολογικός μετασχηματισμός.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 19:56

Βαρεμάρα ρε παιδιά

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος.

Τώρα, που εδώ και πολλές μέρες κλειστήκαμε όλοι στα σπίτια μας, αρχίσαμε να αναπολούμε τις προηγούμενες ώρες της καθημερινότητάς μας.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 19:51

Στα χρόνια της Ισπανικής γρίπης

Συντάκτης:

Απόσπασμα από το βιβλίο του Γιώργου Μάνου: ΧΡΟΝΟΙ ΔΙΣΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ / Απρίλιος 1918 - Προποντίδα.

Στους Επιβάτες, σ’ ένα γιαλοχώρι του Μαρμαρά, ζούσε μια καλοστεκούμενη φαμίλια. Η φαμίλια του Γιώργη του Φράγκου. Άρχοντας αληθινός ο Γιώργης, με βιος τρανό, τον αγάπαγαν ούλοι στο χωριό και τον έβγαζαν, χρόνια πολλά, στη δημογεροντία.