Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, 9:43:27 μμ
Του Στέφανου Παραστατίδη, Γραμματέα Οργανωτικού Κινήματος Αλλαγής. Η διαφάνεια και η αξιοκρατία συνιστούν βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας, ισχυροποιούν τους δημοκρατικούς θεσμούς, ανακτούν τη σχέση εμπιστοσύνης κράτους/πολίτη, ενισχύουν το κράτος δικαίου.

Γράφει ο Δημοσθένης Τριανταφυλλίδης.

Το καθεστώς αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στην χώρα μας, ρυθμίζεται από τους Νόμους 4056/2012 και από την απόφαση 940/81279.

Διαβάζοντας με προσοχή τα δύο αυτά κείμενα, διαπιστώνω την  προσπάθεια που έγινε στο παρελθόν για να αντιμετωπιστεί το θέμα της αδειοδότησης των Κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, και αναφέρομαι κυρίως στις εγκαταστάσεις αιγοπροβάτων, μοσχαριών πάχυνσης και  αγελάδων γαλακτοπαραγωγής.

Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 22:05

Αναμνήσεις από το μέλλον

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης.

Βλέπουμε τις παλιές αγαπημένες ελληνικές ταινίες που καθρεφτίζουν μια Ελλάδα που δεν υπάρχει πια. Παρατηρούμε στις ταινίες αυτές ήθη και νοοτροπίες που σήμερα μάς είναι αδιανόητες.

Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 12:20

O ιός κάνει έμφυλες διακρίσεις;

Συντάκτης:

Είναι γνωστό ότι σε περιόδους κρίσεων οι υπάρχουσες ανισότητες εντείνονται, τέμνοντας οριζόντια και κάθετα τον κοινωνικό και παγκόσμιο ιστό. 

Γράφει η Σοφία Ψαρρά, Μέλος Διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς.

Θα φάνταζε για κακόγουστη φάρσα το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο του Υπ. Περιβάλλοντος και ενέργειας, αν σε κάποιον ήταν άγνωστο το παρελθόν του κ.Χατζηδάκη.

Στις 18/3, ένας αγαπημένος μου φίλος είχε γράψει ότι ''ο Τσιόδρας δείχνει σοβαρός και συγκροτημένος άνθρωπος. Με μια γνήσια αγωνία για την εξέλιξη του φαινομένου. Έχουν περάσει αρκετοί από διάφορα πόστα με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά ώστε να μπορούμε από τώρα να μαντέψουμε ποιος θα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος τόσο της κοινωνίας όσο και της κυβέρνησης αν ξεφύγει η κατάσταση''.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Με αφορμή σχετική ερώτηση της βουλευτή κ. Ειρήνης Αγαθοπούλου για την ίδρυση-λειτουργία ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Κιλκίς, απάντησε η Νέα Δημοκρατία, ανταπάντησε η κ. Αγαθοπούλου, επανανταπάντησε η Νέα Δημοκρατία και πάει λέγοντας. Αντικείμενο του δημόσιου διαξιφισμού; Τίνος είναι οι ευθύνες της μη λειτουργίας (ίδρυσης) ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

Μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, η εργατική Πρωτομαγιά μας θυμίζει το διαχρονικό μήνυμά της. Ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, για δημοκρατία και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

Του Γιάννη Αμανατίδη*.
Στο προσχέδιο του νέου οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών προβλέπεται η συγχώνευση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Προξενικών και Θρησκευτικών Υποθέσεων, μία κίνηση σαφώς αντίθετη με την πολιτική που σχεδιάζεται, εφαρμόζεται και υλοποιείται, από το 1983 μέχρι σήμερα και ουσιαστικά σηματοδοτεί μια επιστροφή στο παρελθόν.
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 20:20

Η ώρα των μεταρρυθμίσεων & η flat tax φορολογία

Συντάκτης:

Γράφει ο Δημοσθένης Τριανταφυλλίδης.

Σε λίγες ημέρες οι αποφάσεις που κρατούν την πλειοψηφία των πολιτών στα σπίτια τους, θα αρθούν, και τότε είναι πολύ πιθανόν να γυρίσουμε σε έναν κόσμο διαφορετικό, σε μία άλλη πραγματικότητα για όλους.