Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 3:16:05 μμ
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 21:48

Μενδώνειο άγος

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Χθες το βράδυ η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δια της υπουργού Πολιτισμού Λ.Μενδώνη πέρασε νομοσχέδιο με 176 ψήφους να δανείζονται, για 25 +25 με ανανέωση ανα 5 χρόνια μετά την 25ετία, οι αρχαιότητές μας,

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 20:10

Γιατί διστάζουν τόσο;

Συντάκτης:

Γράφει ο Παναγιώτης Αδάμος.

Ποιοι είναι οι λόγοι που η Ε.Ε. είναι τόσο διστακτική απέναντι στο ενδεχόμενο να επιβάλει σημαντικές κυρώσεις στην Τουρκία;

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 20:08

Κάλαντα τη δεκαετία του ‘60

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης. Δάσκαλος.

Δεκάχρονο παιδάκι, εκεί κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 60, συνεννοούμαι με έναν φίλο μου να πούμε από κοινού τα κάλαντα την παραμονή των Χριστουγέννων και συναποφασίσαμε δύο πράγματα. Πρώτον, να μοιραστούμε επακριβώς τις εισπράξεις και δεύτερον να μην πούμε τα κάλαντα στα σπίτια μας.

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 19:37

Κορωνοϊού... συνέχεια!

Συντάκτης:

H επιλογή τού "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ" άρα "ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ" είναι μονόδρομος στο δύσβατο δρόμο που περπατάμε όλοι μαζί.

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 19:06

Κάλαντα βουβά

Συντάκτης:
Του Στέφανου Παραστατίδη.
Τα Χριστούγεννα είναι στη σκέψη μας μία οικογενειακή γιορτή· μαζευόμαστε, αφήνουμε πίσω τα άγχη της καθημερινότητας, τις ενδοοικογενειακές διαφωνίες, τα στραβά και τα ανάποδα μιας ζωής γεμάτης απρόοπτα.
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 22:05

Καταπραΰνοντας τις 5 Αισθήσεις με Ενσυνειδητότητα

Συντάκτης:

Γράφει η  Ελισάβετ Μελετιάδου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεια παιδιών, ενηλίκων, ζεύγους.

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 21:51

Στα ίδια λάθη πάλι θα ξαναβρεθούμε

Συντάκτης:

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Είναι νωπές ακόμα στη μνήμη οι συγκεντρώσεις αγανακτισμένων μπροστά από τη Βουλή αρχές της περασμένης δεκαετίας, τότε που μαζί αριστεροί και δεξιοί εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για τις πρώτες συνέπειες των μέτρων τιθάσευσης του θηριώδους ελλείμματος το οποίο κατέλιπαν η μόλις απελθούσα κυβέρνηση Καραμανλή και η αθροιστική κληρονομιά του λαϊκισμού της μεταπολίτευσης.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ιδρύθηκε το 1994 και έχει την έδρα του στην πόλη του Κιλκίς, επί της οδού Γιαλαμίδη 3 και διοικείται από επταμελές συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται ανά τριετία. Ενας Σύλλογος με τεράστια προσφορά και δράση, που στηρίζεται κυρίως στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 21:16

Μ΄αγαπώ, δεν μ΄αγαπώ...

Συντάκτης:

Από την Κωνσταντίνα Γεράκη.

Φτάνει μια στιγμή στη ζωή σου που σκέφτεσαι πόσο πολύ ήθελες την αγάπη των γύρω σου, πόσο αγωνίστηκες, αναλώθηκες, ταλαιπωρήθηκες για την απόκτηση της μιας και μοναδικής. Ίσως να μάδησες και μερικές μαργαρίτες για να μάθεις.

Μπορούν οι τοπικές αρχές να βοηθήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις να γίνουν πιο πράσινες;

Του Θοδωρή Καραουλάνη (euractiv.gr).