Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 9:27:15 μμ

Γράφει η Κατερίνα Αρβανίτη Μηλαράκη, Προϊσταμένη Νοσηλευτικού Τμήματος, Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς (ΓΝΚ).

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 11:19

Νίκος Κωνσταντινίδης: Η Ευθύνη

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Το 2020 βαδίζει στο τέλος του. Μαζί του τελειώνουν κι όσα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Καθημερινά η Ελλάδα θρηνεί θύματα από την πανδημία. Θύματα που ως ένα βαθμό προκάλεσε η εγκληματική ανεμελιά και αδιαφορία. Από τις εκατοντάδες χιλιάδες των εμβολίων που περίμενε η χώρα ήρθαν τόσα, όσα χωράνε σ' ένα φορητό ψυγείο!

Γράφει η Ελισάβετ Μελετιάδου. Ψυχολόγος Α.Π.Θ, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεια παιδιών, ενηλίκων, ζεύγους.

Του Δημήτρη Ιωαννίδη.

Το σχολικό έτος 1964/65 βρέθηκα, ύστερα από αίτησή μου, στο 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο του Ανθοφύτου εκπαιδευτικής περιφέρειας Παιονίας, όπου υπηρετούσε ο επίσης Δάσκαλος μεγαλύτερος αδελφός μου Γιάννης με την οικογένειά του.

Μετά από ένα δίμηνο σε κατάσταση μερικού lockdown, θα έλεγα ότι θα μπορούσαμε να βγάλουμε μερικά ασφαλή συμπεράσματα για την τοπική μας μικρή κοινωνία στον νομό Κιλκίς. Συμπεράσματα αναγκαία για να αντιμετωπίσουμε ατομικά αλλά κυρίως συλλογικά αυτό το αόρατο τέρας που αναστάτωσε τις ζωές όλου του κόσμου.

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020 20:01

Κιλκίς: Όνειρα και προσδοκίες σε μια εξέδρα

Συντάκτης:
Του Χρήστου Σπίγκου.
Μια γωνιά γης, καταφύγιο ξεριζωμού και θέατρο εμφύλιου σπαραγμού.
Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020 18:51

Η αριστοτελική ηθική στην εποχή του Covid-19

Συντάκτης:

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Εδώ και εννέα μήνες ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, την οποία κάλλιστα, μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε, ως την εποχή του Covid-19.

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020 17:42

Γιατί αποστρατιωτικοποίηση των νησιών;

Συντάκτης:

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τους τελευταίους μήνες η Τουρκία, ζητάει πιεστικά (μεταξύ των άλλων) και την αποστρατιωτικοποίηση των Ελληνικών νησιών του Αιγαίου, επικαλούμενη τις ισχύουσες Διεθνείς Συμφωνίες.

2+5 ελληνικές startups ενισχύονται μέσα από την Πολιτική Συνοχής της ΕΕ, με τη βοήθεια του ΤΕΕ και του ΕΛΚΕΘΕ, στο πλαίσιο του έργου MISTRAL του Interreg Med.

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020 19:42

Τα Χριστούγεννα των παιδικών μου χρόνων

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Σιάνας.

Κατά τους ψυχολόγους οι παιδικές αναμνήσεις διατηρούνται ζωντανές και συνοδεύουν τον άνθρωπο σ’ όλη του τη ζωή. Αν μάλιστα αυτές είναι καλές, τις αναπολεί σε κάθε ευκαιρία. Κάπως έτσι κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, όσα χρόνια κι’ αν έχουν περάσει, εμείς των …ηντα και βάλε χρόνων, θα τις θυμόμαστε πάντα με νοσταλγία και συγκίνηση.