Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 9:41:24 μμ
Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 21:37

Η Ιστορία απέναντι στην Ιστορία

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζινης.

Η Ιστορία γράφεται από τον νικητή. Η Ιστορία είναι υποκειμενική. Η Ιστορία είναι επιλεκτική. Η Ιστορία έχει κενά ή και διαστρεβλώσεις, αλλα και η Ιστορία είναι σαφής. Τι ισχύει τέλος πάντων;

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 18:14

Χωρίς τίτλο...

Συντάκτης:

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

Συγγνώμη νεαρέ μου φίλε, γιατί όταν σου μίλησα για την Πολιτική, δεν σου τα είπα όλα.

Σου είπα αυτά που ήξερα και όχι αυτά που δεν ήθελα να βλέπω.

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 10:02

Εξουσία: ο κοινός παρονομαστής

Συντάκτης:

Γράφει η Σοφία Κεσίδου, Πολίτισσα του Δήμου Κιλκίς.

Το κοινωνικό σκηνικό των τελευταίων ημερών με την χιονοστιβάδα καταγγελιών που αφορούν σε λεκτική και ψυχολογική βία, σεξουαλική κακοποίηση, παρενόχληση, προσβολή, ταπείνωση, προπηλακισμούς και κάθε μορφής παραβίαση των ατομικών ορίων διαχείρισης του σώματος και της ψυχής, πέρα από τις όποιες νομικές συνέπειες έχει και, κατά τη γνώμη μου οφείλει να έχει, λειτούργησε και ως ένας αναδευτήρας μυστικών και φόβων που για χρόνια κόχλαζαν περιμένοντας την στιγμή της έκρηξης.

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 18:25

Πήγαν με τις οικογένειές τους

Συντάκτης:

Του Κώστα Τερζενίδη.

Εκλογικές διαδικασίες έχει αυτό το διάστημα το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως είναι γνωστό, εδώ και καιρό παλεύει για τη διεύρυνση της κομματικής του βάσης, κυρίως προς την κεντροαριστερά, κοινώς προς το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο πήρε πρώην υπουργούς και γραμματείς, τους καλούς, όχι τους κακούς.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 19:42

 Σύριζα Κιλκίς Ο.Ε.

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός-συγγραφέας.

Κρίνοντας από τα  αποτελέσματα των εσωτερικών διαδικασιών στο Σύριζα Κιλκίς, για την ανάδειξη των οργάνων του, ο τίτλος του άρθρου «Σύριζα Ο.Ε.» ανταποκρίνεται απόλυτα στο περιεχόμενό του.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 18:42

Η διαχρονικότητα της Ελληνικής γλώσσας

Συντάκτης:

Γράφει ο Δρ. Σωτήρης Χρυσάφης.

Η ελληνική γλώσσα μαζί και η κινέζικη είναι οι μόνες γλώσσες που έχουν διαχρονική διάρκεια και ξεκινάνε προ 4 χιλιάδων.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 08:49

Β. Αθανασιάδης: Δυο φωτογραφίες Δύο ιστορίες

Συντάκτης:

Γράφει ο Βασίλειος Αθανασιάδης, Επίτιμος πρόεδρος των «Ακριτών» Πολυκάστρου.

Εδώ και αρκετά χρόνια εκεί, στην ταβέρνα του Θόδωρου  Κουταλίδη στην Αξιούπολη μία φωτογραφία μου τράβηξε την προσοχή και αναρωτήθηκα ποιοί, πότε και πού είναι αυτοί οι λεβέντες χορευτές, «Αετοί του Πόντου» που μέσα στο χιόνι χορεύουν πυρρίχιο (Σέρρα).

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 21:39

Άννα Δημάκη: Πολιτισμός ώρα μηδέν

Συντάκτης:

Γράφει η Αννα Δημάκη, πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κιλκίς.

Παρακολουθώ με συνέπεια και ενδιαφέρον την ωραία προσπάθεια του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ειδικά την περίοδο των γιορτών, να στηρίξει το καλλιτεχνικό δυναμικό της Θεσσαλονίκης αλλά και να προσφέρει στους πολίτες πολιτιστικές ανάσες μέσα στην υγειονομική ιδιαιτερότητα των ημερών.

Επεκτείνει και δυναμώνει την γραμμή παραγωγής της η ΤΣΙΓΚΟΜΕΤΑΛ Α.Ε του Στέργιου Ασλανίδη με επένδυση 600.000 ευρώ ενταγμένη στο ΕΤΠΑ.

Του Δημήτρη Ιωαννίδη.
Στο Ανθόφυτο με βρήκε και η δικτατορία των Συνταγματαρχών. Ήταν μέρα Παρασκευή και πήγα στο σχολείο απληροφόρητος για το σοβαρό περιστατικό της ανατροπής της δημοκρατικής Κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου και της επιβολής δικτατορίας και της κατάλυσης της Δημοκρατίας και βέβαια, της ατομικής ελ ευθερίας των Ελλήνων πολιτών.