Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 10:56:14 πμ
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 19:37

Κορωνοϊού... συνέχεια!

Συντάκτης:

H επιλογή τού "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ" άρα "ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ" είναι μονόδρομος στο δύσβατο δρόμο που περπατάμε όλοι μαζί.

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 19:06

Κάλαντα βουβά

Συντάκτης:
Του Στέφανου Παραστατίδη.
Τα Χριστούγεννα είναι στη σκέψη μας μία οικογενειακή γιορτή· μαζευόμαστε, αφήνουμε πίσω τα άγχη της καθημερινότητας, τις ενδοοικογενειακές διαφωνίες, τα στραβά και τα ανάποδα μιας ζωής γεμάτης απρόοπτα.
Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 22:05

Καταπραΰνοντας τις 5 Αισθήσεις με Ενσυνειδητότητα

Συντάκτης:

Γράφει η  Ελισάβετ Μελετιάδου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεια παιδιών, ενηλίκων, ζεύγους.

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 21:51

Στα ίδια λάθη πάλι θα ξαναβρεθούμε

Συντάκτης:

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Είναι νωπές ακόμα στη μνήμη οι συγκεντρώσεις αγανακτισμένων μπροστά από τη Βουλή αρχές της περασμένης δεκαετίας, τότε που μαζί αριστεροί και δεξιοί εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για τις πρώτες συνέπειες των μέτρων τιθάσευσης του θηριώδους ελλείμματος το οποίο κατέλιπαν η μόλις απελθούσα κυβέρνηση Καραμανλή και η αθροιστική κληρονομιά του λαϊκισμού της μεταπολίτευσης.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ιδρύθηκε το 1994 και έχει την έδρα του στην πόλη του Κιλκίς, επί της οδού Γιαλαμίδη 3 και διοικείται από επταμελές συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται ανά τριετία. Ενας Σύλλογος με τεράστια προσφορά και δράση, που στηρίζεται κυρίως στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 21:16

Μ΄αγαπώ, δεν μ΄αγαπώ...

Συντάκτης:

Από την Κωνσταντίνα Γεράκη.

Φτάνει μια στιγμή στη ζωή σου που σκέφτεσαι πόσο πολύ ήθελες την αγάπη των γύρω σου, πόσο αγωνίστηκες, αναλώθηκες, ταλαιπωρήθηκες για την απόκτηση της μιας και μοναδικής. Ίσως να μάδησες και μερικές μαργαρίτες για να μάθεις.

Μπορούν οι τοπικές αρχές να βοηθήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις να γίνουν πιο πράσινες;

Του Θοδωρή Καραουλάνη (euractiv.gr).

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 18:48

Η σφαίρα και η πένα

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Κάθε άποψη έχει πατρότητα και χρώμα. Στηρίζεται στην παιδεία και την εμπειρία εκείνου που την υιοθετεί. Βασίζεται στη γνώση και στη μόρφωσή του.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 23:10

Ασφαλή και δωρεάν εμβόλια για το λαό

Συντάκτης:

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Τα εμβόλια μπορεί να έχουν τόσο προληπτικό (με στόχο την απόκτηση ανοσίας απέναντι σε κάποιον νέο μικροοργανισμό) όσο και θεραπευτικό ρόλο. Η ιστορία και η εξέλιξη των εμβολίων είναι μακρά και επίπονη όσον αφορά την ανακάλυψη και τη χρησιμοποίησή τους.

Του Παναγιώτη Αμοιρίδη.

Στην άλλη άκρη της γραμμή είναι φίλος, παλιά δουλεύαμε μαζί σε ένα από τα αρκετά παλιότερα εργοστάσια του Κιλκίς. Αλληλοπειραζόμαστε ότι εμείς, μαζί το κλείσαμε.